Ağrı'da Lise Öğrencilerinden Çöp Toplama Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Lise Öğrencilerinden Çöp Toplama Kampanyası

Ağrı\'da Lise Öğrencilerinden Çöp Toplama Kampanyası

Ağrı'da bir grup lise öğrencisi, öğretmenleri eşliğinde cadde ve sokaklarda çöp topladı.

15.04.2014 15:14  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da bir grup lise öğrencisi, öğretmenleri eşliğinde cadde ve sokaklarda çöp topladı.

"Temiz Ağrı İçin El Ele" temizlik etkinliği çerçevesinde okul çıkışı kent merkezinde toplanan öğrenciler Cumhuriyet Caddesi'nden başlayarak, Vali Konağı ve Kağızman caddelerinde ellerinde poşetlerle yerlere atılan çöpleri toplamaya başladı.

Düzenledikleri etkinlikte gönüllü olarak bir araya geldiklerini ifade eden lise öğrencisi Ali Ekber Aktaş, Ağrı'da eğitim gören tüm liselerdeki öğrencilerle iletişime geçerek böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Gösterişli mağazaların, kafelerin bir şehrin yaşanabilir ve tercih edilebilir olması için yeterli olmadığını belirten Aktaş "Unutmamalıyız ki var olan düzenin daha iyiye gitmesini istiyorsak elimizi taşın altına koymalıyız. Olduğu yerde sayan, hatta daha da gerileyen toplumların en büyük hatası, mevcut problemleri düzeltmek için herhangi bir çaba sarf etmemeleridir. Bizler, Ağrı'da büyük sorunlardan biri olan çevre kirliliğine bir çözüm bulmak için, çorbada bizim de tuzumuz olsun sözünden hareketle kanayan bir yaraya dokunmak için, memleketimizin güzel insanlarıyla Ağrı'yı bir adım daha ilerletebilmek için buradayız" dedi.

Amaçlarının öncelikli olarak temiz yaşam alanı hakkından en üst düzeyde faydalanmak olduğunu anlatan Aktaş, "Düzenlediğimiz bu çöp toplama etkinliği halkımıza güzel bir örnek teşkil edecektir. Temiz ve güzel bir memleket için bizler bilinçli olmalı ve çevremizi bilinçlendirmeliyiz. Ufak adımlarla başlattığımız 'Temiz Ağrı İçin El Ele' etkinliğinde gönüllülük esastır ve gönülden katılan değerli dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Temiz insan için, temiz çevre için ve daha önemlisi temiz Ağrı için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Grup toplanan çöplerin belediye ekiplerince Dörtyol kavşağından alınmasının ardından dağıldı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Lise Öğrencilerinden Çöp Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement