Lise Öğrencilerine Gelecekleri İçin Eğitimler Verildi - Son Dakika
Yerel

Lise Öğrencilerine Gelecekleri İçin Eğitimler Verildi

Lise Öğrencilerine Gelecekleri İçin Eğitimler Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü, liselilere Aile İçi iletişim, Okul ve Başarı, Bilinçli Medya ve İnternet konularında eğitim verdi.

01.04.2014 19:09  Güncelleme: 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü tarafından liselerin 11 ve 12. sınıf öğrencilerine Aile İçi iletişim, Okul ve Başarı, Bilinçli Medya Kullanımı ve İnternet konularında eğitim verildi.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sosyal Hizmet Merkezi tarafından organize edilen seminer programları ile toplam 4 bin 82 lise öğrencisinin Aile Eğitim Programı çerçevesinde eğitim alması sağlandığı açıklandı. Toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün geliştirdiği AEP kapsamında 13 Şubat tarihinde Edirne Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde başlayan eğitimlerin, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Edirne Lisesi, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, 1.Murat Anadolu Lisesi, Özel Beykent Anadolu ve Fen Lisesi, Özel Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi, İlhami Ertem Anadolu Lisesi, Emel-Özgür Subaşıay Ticaret Meslek Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi devam ettiği ve Serhat İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde sona erdiği bildirildi.

Toplamda 4 bin 82 öğrencinin katıldığı seminerlerde, Aile İçi İletişim konusu Sosyolog-Aile Danışmanı Nil Uçak, Okul ve Başarı konusu Sosyolog-Aile Danışmanı Gamze Çapkın, Bilinçli Medya Kullanımı ve İnternet konusu Öğretmen Azize Turan, tarafından verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, programın amacının ülkede sağlıklı, mutlu ve sorun çözme becerisine sahip ailelerin oluşması doğrultusunda öğrencilerin, eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, yaşam kalitelerinin artmalarına ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat da Milli Eğitim Müdürlüğü ile hazırlanan eğitim programı doğrultusunda eğitim öğretim yılı sonuna kadar Edirne'deki tüm lise 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin aile eğitim programı eğitiminden geçirilmiş olacağını söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lise Öğrencilerine Gelecekleri İçin Eğitimler Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement