Lise Öğrencisi Denizde Boğuldu - Son Dakika
Güncel

Lise Öğrencisi Denizde Boğuldu

Lise Öğrencisi Denizde Boğuldu

Küçükçekmece Menekşe Sahili'nde denize giren 16 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Mehmet Saygılı, boğularak yaşamını yitirdi.

22.05.2013 13:22  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Saygılı'nın Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli komiser yardımcısı babası Nejdet Saygılı ayakta durmakta zorlandı. Nejdet Saygılı'yı meslektaşları teselli etti.

Bugün saat 09.30 sıralarında bir çocuğun boğulduğu bilgisi üzerine Küçükçekmece Menekşe Sahili'ne giden polis, bir gencin denizde çırpınarak gözden kaybolduğunu öğrendi.

Olay yerine gelen balıkçı tekneleri ve vatandaşlar denizde kaybolan genci aramaya başladı. Bir süre sonra tekneyle arama yapan balıkçılar iki arkadaşıyla yüzmeye geldiği öğrenilen Mustafa Pars İlköğretim Okulu 8. Sınıf Öğrencisi Mehmet Saygılı'yı (16) bularak tekneye çıkardı. Mehmet'e sağlık ekipleri iskelede müdahale etti.

Yaklaşık yarım saat kalp masajı yaparak Mehmet'i hayata döndürmeye çalışan sağlık ekiplerinin çalışmaları sırasında, olay yerine boğulan gencin babası Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli komiser yardımcısı Nejdet Saygılı geldi.

Sakinleştirilmeye çalışılan acılı baba, oğlu meslektaşları tarafından ambulansa taşınırken çaresiz gözlerle izledi. Ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Saygılı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Haberin duyulması üzerine meslektaşları ve aile yakınları hastaneye gelerek acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Olayın tanığı Zeynel Eltemur "Üç çocuğun bağırdığını duyarak hemen denize atladım. İkisini çıkardım. Ama diğerini çıkartamadım" dedi. Üç arkadaşın sabah saatlerinde okula gitmek için evden çıktığı, daha sonra yüzmek için denize girdikleri öğrenildi.

Hayatını kaybeden Mehmet Saygılı'nın cenazesi hastanedeki işlemlerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lise Öğrencisi Denizde Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement