Lisede Şiddeti Önlemede 'Arabulucu Öğrenci' Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Lisede Şiddeti Önlemede 'Arabulucu Öğrenci' Eğitimi

Lisede Şiddeti Önlemede \'Arabulucu Öğrenci\' Eğitimi

Sabancı Vakfı'nın desteği ile Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anlaşmazlık Çözüm Araştırma Derneği'nce yürütülecek 'arabuluculuk' sistemi, Polatlı'da 10 lisede gerçekleştirilecek.

10.09.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Vakfı'nın desteği ile Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anlaşmazlık Çözüm Araştırma Derneği'nce yürütülecek 'arabuluculuk' sistemi, Polatlı'da 10 lisede gerçekleştirilecek. 9 Eylül Üniversitesi'nin koordinatör olarak görev aldığı proje, öğrencilerin sıkça yaşadığı şiddet olaylarına son vermeyi amaçlıyor.

Okullarda öğrenciler arasında şiddeti önlemek amacıyla geçtiğimiz yıl İzmir'de uygulanan 'müzakereci, arabulucu, lider öğrenci' projesi, Ankara'nın Polatlı ilçesinde de hayata geçiyor. Proje, Sabancı Vakfı'nın hibe desteği ile Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüüğü ve Anlaşmazlık Çözüm Araştırma Derneği tarafından yürütülecek. Projenin koordinatörlüğünü ise 9 Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü ve eğitimci Hasan Çetin üstlendi.

Projede gönüllü görev almak isteyen öğretmenlere bu konuda eğitim verildi. Eğitim toplantısında konuşan Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayri Doğruel, çatışmalara meydan vermeden, uzlaşı ve saygılı bir hayat tarzının gençlere öğretilmesi gerektiğinin söyledi. Doğruel, "Uzlaşarak yaşamayı öğretirsek, gençlerimiz içerisinde liderler çıkarabilirsek, bir araya gelmeyi ve diyalog kurmayı öğretebilirsek, geleceğinizi sağlıklı bir şekilde inşa etmiş olacağız" dedi.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DA DESTEK VERSİN'

Kadın, genç ve engellilere yönelik projeleri desteklediklerini belirten Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan da şunları söyledi:

"İzmir'de yapılan bu projeyi Ankara'da yaygınlaştırmak istiyoruz. Gönül ister ki Milli Eğitim Bakanlığı da bize destek versin. Hep birlikte el ele verelim ve bunu tüm Türkiye'de yayalım. Çünkü çatışma çözümü bence bir yaşam becerisi ve onların hayat boyu kullanacakları bir beceri. Dolayısıyla da bunu bu yaşta vermek, hayat boyu yaşayacakları çatışma çözümlerine neden olacak bir şey. Bunu yaygınlaştırmak, büyük bir değişimin başlangıcı olabilir." - Polatlıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lisede Şiddeti Önlemede 'Arabulucu Öğrenci' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement