Liseler Arası Müzik Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Liseler Arası Müzik Yarışması

Türkiye çapında düzenlenen Fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Burdur'u Karamanlı Hakan Sevim Fen Lisesi temsil edecek.

06.04.2017 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye çapında düzenlenen Fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Burdur'u Karamanlı Hakan Sevim Fen Lisesi temsil edecek.

Milli Eğitim Bakanlığının izni ile ülke çapında düzenlenen müzik yarışması için Ankara, İstanbul ve İzmir'de elemeler düzenleniyor.

AA muhabirine konuşan Hakan Sevim Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Kıvanç Erbil, okulunun İzmir'de 150 okulla elemelere katılacağını söyledi. Erbil, elemelere katılan okulların videolarının internet üzerinden oylanmaya sunulacağını ifade ederek, İstanbul'da düzenlenen finale katılacak okulların vatandaşların oylarıyla belirleneceği belirtti.

Tüm liselerde düzenlenen müzik etkinliklerinin öğrenciler üzerinde olumlu etkiler bıraktığına değinen Erbil, "Daha çok sosyal etkinliklerde gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Gençlerin bu tür sosyal faaliyetlerde, heyecanını yenebilmesi ve kalabalık bir toplum içinde kendini ifade edebilmesi adına müzik faaliyetleri çok önemlidir. Bu tip yarışmalar sayesinde yeteneği ileri düzeyde olan öğrencilerimizi tespit ederek, müzik bölümlerine yönlendireceğiz." dedi.

Son sınıf öğrencisi Emre Şengün, genelde fen liseleri ile müzik faaliyetlerinin bağdaştırılmadığını dile getirerek, fen lisesinde olmasına rağmen müziğe yöneldiğini söyledi.

2. sınıf öğrencisi Gamze Baysan, mühendis olmayı istediğini ancak müziğe de yetenekli olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Baysan, "Allah bana böyle bir yetenek verdiği için bunu kullanmak istiyor, bununla birlikte bir yerlere gelmek istiyorum. O yüzden bu yarışmaya katılmamızın bizim için çok faydalı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Liseler Arası Müzik Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Liseler Arası Müzik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement