Liselerarası Dünya Voleybol Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Liselerarası Dünya Voleybol Şampiyonası Sona Erdi

Portekiz'de düzenlenen Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası sona erdi.

16.04.2014 20:52  Güncelleme: 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Portekiz'de düzenlenen Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası'nda bayanlarda İstanbul Sarıyer Doğa Koleji birinci, Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

İstanbul Sarıyer Doğa Koleji G Grubu'nda, Fransız Polinezyası, Danimarka ve Avusturya takımları ile mücadele etti. Şampiyonada, grup maçları, birinci, ikinci ve üçüncü tur müsabakaları 3 set, dördüncü ve final turu ise 5 set üzerinden oynandı.

Türk ekibi, grubundaki maçlarda, Avusturya, Danimarka ve Fransız Polinezyası'nı aynı sonuçla 2-0 yendi.

Grup karşılaşmalarının ardından grubunu 6 puanla lider olarak tamamlayan İstanbul Sarıyer Doğa Koleji, ikinci turda Çek Cumhuriyeti ekibini 2-0, üçüncü turda Brezilya takımını 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Portekiz temsilcisini 3-0 mağlup eden Türk ekibi, finale çıktı.

Finalde Tayvan ile karşılaşan Türk takımı, müsabakayı 25-17, 25-22 ve 25-10 üstün bitirerek, maçtan 3-0 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Erkeklerde ise Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, C Grubu'nda Slovakya ve Almanya ile karşılaştı. Türk takımı, Almanya'yı 2-1, Slovakya'yı da 2-0 yenerek ikinci tura yükseldi.

İkinci turda İran'ı 2-1, üçüncü turda İspanya temsilcisini 2-1 mağlup eden, Türk temsilcisi yarı finalde ise Tayvan takımına 3-0 yenildi.

Şampiyonanın üçüncülük maçında Fransa ekibiyle karşılaşan Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, 25-18, 25-19 ve 25-20'lik setlerle 3-0 galip ayrılarak bronz madalya kazandı.

PORTO/ DHA

gh(gh)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liselerarası Dünya Voleybol Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement