Liselerde İlk Teknogirişimcilik Merkezi Darüşşafaka'da - Son Dakika
Güncel

Liselerde İlk Teknogirişimcilik Merkezi Darüşşafaka'da

Darüşşafaka, Türkiye'nin liseler düzeyindeki ilk Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezini kurdu.

11.06.2014 15:36  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darüşşafaka, Türkiye'nin liseler düzeyindeki ilk "Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi"ni kurdu.

Öğrencilerin girişimcilik ve bireysel yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Merkez, devlet ya da özel okullarda okuyan öğrencilere de hizmet verecek.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü, 151 yıldır bağışlarla varlığını sürdüren Darüşşafaka, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteğiyle Türkiye'nin lise seviyesindeki ilk TeknoGirişimcilik Gençlik Merkezi'ni hizmete açtı.

İstanbul Maslak'taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampüsünde İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteğiyle açılan Merkez, gençlerin, çevre, elektronik, yazılım, mekatronik-robotik, haberleşme alanlarında teknolojik bilgi birikimlerini ve farkındalıklarını artırarak girişimcilik yönlerinin güçlendirmeyi ve inovatif düşünceler geliştirilmelerine yön vermeyi hedefliyor.

Merkezin açılışında konuşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, inovasyonun önemi üzerinde durdu. Çamaş, "Bu yüzyıl sadece inovatif düşünceler geliştiren ülkeler, uluslararası arenada söz sahibi olabilir" dedi ve ekledi:

"YENİLİKÇİ FİKİRLER BURADAN ÇIKACAK"

"Darüşşafaka TeknoGirişimcilik Gençlik Merkezi, bu açıdan ülkemiz adına büyük bir boşluğu dolduracak. Merkez, ortaokuldan başlayarak öğrencilerin, yenilikçi düşünceler geliştirmelerine ve meslek seçimlerine yön verecek! Merkezimiz ilk eğitimlerini Darüşşafaka'da okuyan 9. ve 10. sınıf seviyesindeki 167 öğrenciye verdi. Bu eğitimlerin sonucu öğrencilerimizden birbirinden ilginç iş fikirleri ortaya çıktı. İnanıyorum ki Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek."

Öğrencilere girişimcilik eğitimleriyle teknoloji alanında kendi işlerini kurabilecek bilgi ve

yetkinliği kazandırmayı hedefleyen Merkez, aynı zaman da öğrenciler, iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya getirecek.

Projenin girişimcilik ayağında İntel, Uluslararası Girişimciler Derneği ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan bir program uygulandı.

151 YILDIR EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri "eğitimde fırsat eşitliği" misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

Türkiye'nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1,000'e yakın çocuğuk, Darüşşafaka'da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.

Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

(OSS) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liselerde İlk Teknogirişimcilik Merkezi Darüşşafaka'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.

  • Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'
    21:43 Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'

    Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı oyuncusu Elif Şahin, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Ya tamam ya devamdı ve biz devam ettik. Takımca çok güzel bir oyun sergiledik. Takımımla gurur duyuyorum' dedi.

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


Advertisement