Liseli Ahmet'in Kanserle Mücadelesine Destek Yağdı - Son Dakika
Güncel

Liseli Ahmet'in Kanserle Mücadelesine Destek Yağdı

Liseli Ahmet\'in Kanserle Mücadelesine Destek Yağdı

Samsun'da yaşayan 15 yaşındaki Ahmet Özgen, yakalandığı cilt kanserine karşı verdiği savaşa Türkiye genelinden destek geldi.

01.10.2015 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da yaşayan 15 yaşındaki Ahmet Özgen, yakalandığı cilt kanserine karşı verdiği savaşa Türkiye genelinden destek geldi. 1.5 ay yoğun bakım servisinde tedavi gören genç için sosyal medya üzerinden destek mesajları yağdı. Aralarında Demet Akalın, Hidayet Türkoğlu, Tolga Zengin, Selçuk İnan, Aras Bulut İynemli'nin yanı sıra sporcuların da araların bulunduğu ünlü isimller Ahmet için destek videosu çekip paylaştı.

Ailesi ile birlikte Çorum'da oturan lise öğrencisi Ahmet Özgen 2.5 yıl önce arkadaşlarıyla şakalaştığı sırada sırtında bulunan ben kanamaya başladı. Ailesi Özgen'i Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan cerrahi operasyonla Ahmet Özgen'in sırtındaki benin alındığı öne sürüldü. Özgen aynı gün hastaneden taburcu olup evine gitti. 8 ay önce de Ahmet Özgen, sağ koltuk altında şişlik olduğunu fark etti. Tekrar aynı hastaneye giden Özgen, Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda Ahmet Özgen'e cilt kanseri teşhisi konuldu. Liseli Ahmet'e kemoterapi tedavisi uygulanmaya başlandı.

Yaklaşık 2.5 ay önce durumu ağırlaşan Ahmet Özgen, Yoğun Bakım Servisi'ne yatırıldı.  24 günü solunum cihazına bağlı olmak üzere 1.5 ay yoğun bakım servisinde kaldı. Bu süre içinde sosyal medya üzerinden 'çocuklarüşemesindiye' başlığı ile kentteki kan hastalıkları ile ilgili tedavi gören çocuklara ve ailelere yardımcı olmaya çalışan grup üyeleri 'busavaşınkazananıahmetolacak' ismiyle sosyal paylaşım siteleri üzerinden destek kampanyası başlattı. Ahmet Özgen'e destek vermek isteyen yüzlerce kişi bu isim altında destek masajları yazdı. Ayrıca birçok ünlü sanatçı ve sporcu da liseli Ahmet için destek videosu çekip paylaştı.

Demet Akalın, Hidayet Türkoğlu, Tolga Zengin, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Aras Bulut İynemli, Yıldız Çağrı Atiksoy, Tuncay Şanlı, Emre Aşık, Fulden Uras, Ali İl, İkbal Gürpınar, Kerem Tunçeri, Celil Nalçakan kansere karşı savaş veren Ahmet Özgen'e video ile destek mesajı gönderdi. Ahmet Özgen, gelen destek videoları ve mesajların kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Genellikle moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Kendime dikkat ediyorum. Şu an yürüyemiyorum ama yürümeye başladıktan sonra kemoterapiye devam edeceğim. Kitap okumayı ve gitar çalmayı çok severim. Ancak şuan gitar çalamıyorum. Ama ilerde sağlığıma kavuştuktan sonra hepsini tekrar yapacağım. Ben yoğun bakımdayken sosyal medya üzerinden birçok kişiden destek mesajı aldım. Ayrıca ünlü sanatçılardan, futbolculardan, sporculardan videolar geldi. Bunları gördükçe çok mutlu oldum. Bana çok moral oldu. Bana imzalı bir milli takım forması göndereceklerini söylediler. Bazı oyuncular beni dizi setine davet etti" diye konuştu. Galatasaray taraftarı olan Ahmet Özgen, şöyle dedi:

"Ben Galatasaray'ı çok seviyorum ve maçları sürekli takip ediyordum. En sevdiğim futbolcu Wesley Sneijder. Onunla tanışmayı çok isterim. İyileşince maça gitmek isterim. Oyuncuları görmek tanışmak çok isterim. Beni kampa çağırmışlardı ama yürüyemediğim için gidemedim. Benim gibi hastalıkla mücadele edenler hiç ümitsizliğe kapılmasın. Sadece sabır lazım. Sabırlı olarak hastalığı yenebiliriz. Bana ailem, arkadaşlarım hep destek oluyorlar. Benim saçlarım kemoterapi sürecinde döküldüğü için arkadaşlarım da saçlarını kazıtmışlar. Bana destek oldular, ben de çok mutlu oldum."

TIR şoförü aba Hasan Özgen, oğlunun tedavisi süresince destek olan ve mesaj gönderen herkese teşekkür ederek, "Bu mesajlar hem Ahmet hem bizim için çok moral oldu. Birçok ünlü Ahmet için video çekip gönderdi. Bu sevgi karşısında oğlum çok mutlu oldu" diye konuştu. Oğlunun sırtında kanayan ilk beni operasyonla alan doktorun hastalığın teşhisinin gecikmesine neden olduğunu iddia eden baba Hasan Özgen, şöyle dedi:

"Oğlumun sırtındaki beni alan doktor alınan bu dokuya hiçbir araştırma tahlil yaptırmamış. 2.5 yıl sonra biz Samsun'da doktora gittiğimizde bize alınan bu benin aslında cilt kanserinin hücresi, dokusu olduğunu söylediler. Alınan bu dokunun patolojide araştırılması gerektiğini belirtiler. Ancak bu araştırmanın o zaman yapılmadığını öğrendik. Eğer bu araştırma yapılmış olsaydı o dokunun kanser hücresi olduğu anlaşılacaktı, erken teşhis yapılacaktı ve tedavi için bu kadar geç kalmamış olacaktık. Doktor ihmali olduğunu düşünüyoruz. İlgili doktorla ilgili dava açacağız." - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liseli Ahmet'in Kanserle Mücadelesine Destek Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi
    14:24 Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi

    Antalya Devlet Opera ve Balesi, minikleri masallar dünyasında yolculuğa çıkaran 'Rapunzel' operasını sanatseverlerle buluşturdu. Ahmet Sait Karabulut'un bestelediği opera, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prömiyerini gerçekleştirdi. Eserin yönetmenliğini Sabri Özmener üstlenirken, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Gazal Erten, koreografisi Kürşat Kılıç ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından yapıldı. Antalya DOB orkestrasını Ahmet Sait Karabulut yönetti ve başrollerde Betül Uzunoğlu Oruç, M. Yusuf Yıldız, Seçil Fenercioğlu, Ceren Tereci Aytekin, Dağhan Ergün, Engin Yaman ve Oya Vural yer aldı. Eser, 23 Nisan Salı saat 14.00'te ve 25 Nisan Perşembe saat 11.00'de tekrar sahnelenecek.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi
    14:23 Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi

    Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, belediye ve yan kuruluşlarındaki gereksiz harcama ve israfın önlenmesine yönelik çalışmaları çerçevesinde Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi.

  • Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    14:22 Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde otmanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşhan, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtti.

  • Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı
    14:21 Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı

    Esenyurt'ta iki kadın arasında çıkan tartışmaya bir kadının kocası da dahil olunca çift, anne kızı sokak ortasında dövdü. Olay anları çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Kadının yardımına ise mahalle sakinleri koştu. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Saldırgan karı koca gözaltına alındı.

  • Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı
    14:20 Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı

    Elazığ'da meydana gelen kazada, E.K. idaresindeki otomobil ile O.M. idaresindeki hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç yan yatarken sürücüsü yaralandı. Yaralı, Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti
    14:19 İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden baba, oğul ve bir arkadaşının cesetleri bulundu. İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen mağara ve tünellerde birden fazla salon bulunuyor.

  • Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı
    14:17 Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Güneşli Mahallesi'nde bir inşaattan yükselen köpek havlama sesleri, duyarlı vatandaşların dikkatini çekti. Polis ekipleri, asansör boşluğunda mahsur kalan köpeği zorlu bir operasyonla kurtardı. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.


Advertisement