Liseli Aşçı Dünya Dördüncüsü - Son Dakika
Güncel

Liseli Aşçı Dünya Dördüncüsü

Liseli Aşçı Dünya Dördüncüsü

Antalya Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Alper Güler, Dubai Profesyonel Chef Yarışmasında, dünya 4'üncüsü oldu.

16.02.2015 10:00  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Alper Güler, 87 ülkeden 3 bine yakın profesyonel aşçının katıldığı Dubai Profesyonel Chef Yarışması'nda, tek lise öğrencisi olarak et kategorisinde dünya 4'üncüsü, balık kategorisinde ise dünya 5'incisi oldu.

Dünya Aşçılar Federasyonu'nun 13 Şubat Cuma günü Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde 87 ülkeden 3 bin profesyonel aşçının katıldığı Dubai Profesyonel Chef Yarışması'nda, lise öğrencisi Alper Güler büyük bir başarıya imza attı. Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül'ün maddi desteğiyle yarışmaya Türkiye'den katılan tek isim olan ve 3 bin profesyonel yarışmacı arasındaki tek lise öğrencisi olan Alper Güler, et kategorisinde dünya dördüncüsü, balık kategorisinde de dünya beşincisi oldu.

Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Alper Güler, yarışmaya Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümündeki öğretmeni Nurettin Mutlu ile birlikte katıldı. Balıkta morina, ette ise bonfile kullanarak yaptığı yemeklerle dünyanın en iyi aşçılarının katıldığı yarışmada önemli derece elde eden Güler, "Bazı aksilikler oldu, ona rağmen derece almayı başardık. Ülkemize iyi bir derece kazandırdık" dedi.

ÇOK SAYIDA MADALYA VE KUPASI VAR

Aşçılığı okulda öğrendiğini belirten Güler, geçen yıldan itibaren yarışmalara katılmaya başladığını ve uluslararası yarışmalarda 22 madalya, 50'ye yakın sertifika, 5 kupa, 5 plaket, teşekkür belgeleri ve 8 profesyonel mutfak belgesi aldığını söyledi. Güler, gerekli desteği bulabildiği takdirde iki hafta sonra da Yunanistan'da başka bir yarışmaya katılacağını söyledi.

Okul olarak uluslararası ve ülke çapındaki yarışmalarda birçok ödül aldıklarını belirten okul müdürü Ömer Akkan, "Bu konuda öğretmen ve öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz" dedi. İtalya, Fransa, Rusya, Japonya gibi birçok ülkeden 3 bine yakın profesyonel aşçı içerisinde güzel bir başarıya imza attıklarını belirten öğretmen Nurettin Mutlu ise "Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik" diye konuştu.

Liseli aşçı Güler'in 1.5 yılda kazandığı onlarca başarı arasında 31 Ocak'ta 2015'te İstanbul'da yapılan Kıtalararası Gastronomi Yarışması'nda gençler balık ve gençler tatlı kategorilerinde dünya 3'üncülüğü, gençler ana yemek kategorisinde dünya 4'üncülüğü de bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liseli Aşçı Dünya Dördüncüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement