Liseli Gençler, Dünya Şampiyonası'na Parasızlıktan Gidemiyor - Son Dakika
Güncel

Liseli Gençler, Dünya Şampiyonası'na Parasızlıktan Gidemiyor

Ercan ATA - ANKARA / DHA Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Türkiye şampiyonu olan ve Atletizm Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanan Bursa Faik Çelik Kız Meslek Lisesi ve Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ni parasızlıktan şampiyonaya götüremiyor.

15.06.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA - ANKARA/ DHA

Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Türkiye şampiyonu olan ve Atletizm Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanan Bursa Faik Çelik Kız Meslek Lisesi ve Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ni parasızlıktan şampiyonaya götüremiyor.

27 Haziran - 2 Temmuz 2015 tarihleri arasında Çin'in Wuhan şehrinde yapılacak olan (ISF) Dünya Okul Sporları Federasyonu Atletizm Şampiyonası öncesi, Spor Genel Müdürlüğü'nün bütçe vermemesi nedeniyle Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun, okulları şampiyonaya götüremediği ortaya çıktı.

Spor Genel Müdürlüğü spor faaliyetleri başkanlığının sorumluluğunda olan Türkiye okul sporları organizasyonunda, Türkiye şampiyonu olan Bursa Faik Çelik Kız Meslek Lisesi ve Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi erkek takımları yurt dışına parasızlıktan gönderilemiyor. Yurt dışı organizasyonlarının Okul Sporları Federasyonunun yetkisinde olduğu ve bu şampiyona için para aktarılmadığı öğrenildi. Federasyonun yıllık bütçesinde yer alan faaliyetin parası Spor Genel Müdürlüğü tarafından federasyona aktarılmayınca federasyonun, Spor Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazdığı öğrenildi. Para aktarılmaması nedeniyle okulların şampiyonaya götürülemediği belirtildi.

Dünya şampiyonasına çok kısa bir süre kalması ve son katılım tarihinin geçmesi nedeniyle Federasyon'un, hafta sonuna kadar Spor Genel Müdürlüğü'nden bütçe alamaması halinde, Liseli gençlerin Dünya şampiyonası hayali sona erecek.

AİLELER TEPKİLİ

Spor Bakanlığı tarafından gençliğe verilen önemin sürekli dile getirilirken, çocuklarının yurt dışına parasızlıktan gidemeyecek olması ailelerin tepkisine neden oldu. Okullararası Türkiye Atletizm Şampiyonası'na iki yıldır hazırlanan Bursa Faik Çelik Kız Meslek Lisesi ve Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi erkek atletizm takımları şok yaşadılar. Öğrencilerin ve ailelerinin skandal olarak değerlendirdiği olayla ilgili Federasyon, yetkileri olmadığı gerekçesiyle açıklama yapamayacaklarını belirttiler. Kısa bir süre önce özerkliğinin kaldırılması kararı Spor Genel müdürü Ömer Altınsoy ve Spor faaliyetleri başkanı Ömer Kalkan'ın önerisiyle alınan Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun durumu ile ilgili bu güne kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liseli Gençler, Dünya Şampiyonası'na Parasızlıktan Gidemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement