Liseli Müzisyenler Yarışacak - Son Dakika
Yerel

Liseli Müzisyenler Yarışacak

Liseli Müzisyenler Yarışacak

Osmangazi Belediyesi, liselerarası müzik yarışmasına ev sahipliği yapacak.

29.09.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi, liselerarası müzik yarışmasına ev sahipliği yapacak. Ünlü popçu Özgün'ün jüri üyeliği yapacağı müzik yarışmasına son başvuru tarihi 21 Kasım olarak açıklandı.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan liseler arası müzik yarışmasının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Sümbüllü Bahçe Konağı'nda yapıldı. Bursa sınırları içerisinde yer alan bütün okulların katılabileceği yarışma bu sene Türk halk müziği, sanat müziği ve pop müzik olmak üzere 3 dalda olacak. Her dalda kız solist, erkek solist, beste, orkestra ve düzenlemede dereceye girenler ödüllendirilecek. Toplam 15 ödülün dağıtılacağı yarışma eleme ve final olmak üzere iki aşamada yapılacak. 11-12 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılacak olan elemelerde başarılı olan okulların 20 Aralık 2014 tarihindeki finalde boy göstereceğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışmayla ilgili genel bilginin ve mekanları öğrencilerin www.osmangazi.bel.tr adresinden öğrenebileceğini söyledi.

Osmangazi ilçesinde 250 okul olduğunu ifade eden Dündar, şu ana kadar birçok okula yardım yaptıklarını söyledi. Öğrencilerin önlerini açmak, becerilerini ve düşünme kabiliyetlerini geliştirecek bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini belirten Dündar, "Düzenlediğimiz müzik yarışmasında kategoriler çok olduğu için öğrencilerimizin ödül alma ihtimali çok yüksek. Gençlerimiz ne kadar başarılı olursa bizim geleceğimizdir. Jüri üyelerine de zor bir görev düşüyor. Çünkü en güzel olanı seçmek ve herkesin ayakta alkışlayacağı sonuçları ortaya çıkarmaya çalışacaklar. Yarışmanın finalini de Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak" dedi.

"HERKES SESİNİ DUYURABİLECEK"

Düzenlenecek olan yarışma için jüri üyeliğini seve seve kabul ettiğini ifade eden ünlü popçu Özgün Uğurlu, müziğin insanları topluma yaklaştıran branşlardan biri olduğunu söyledi. Gençlerin seslerini duyuramadıkları konusunda dert yandığını belirten Uğurlu, "Öğrenciler belki de hayatlarının akışını değiştirecek bir ana şahitlik edecekler. Bizler de oylarımızla birincileri seçeceğiz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseli Müzisyenler Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement