Liseli Öğrenciler Doğu Karadeniz'i Çalışarak Tanıdı - Son Dakika
Güncel

Liseli Öğrenciler Doğu Karadeniz'i Çalışarak Tanıdı

Liseli Öğrenciler Doğu Karadeniz\'i Çalışarak Tanıdı

Lise öğrencileri 'Gönüllü Turizmi' projesiyle seyahat ederken gönüllü olarak çalışma fırsatı yakaladı.

11.06.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lise öğrencileri 'Gönüllü Turizmi' projesiyle seyahat ederken gönüllü olarak çalışma fırsatı yakaladı. Sosyal sorumluluk proje danışmanlığı şirketi SosyalBen Akademi ve Uğur Okulları iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Nazilli Uğur Temel Lisesi öğrencileri Giresun'da yaylaya çıktı ve dört gün boyunca Doğu Karadeniz kültürünü tecrübe ederek yakından tanıdı. 6-9 Haziran'da düzenlenen etkinlikte onlara Giresunlu öğrenciler de rehberlik etti.

Egeli öğrenciler tarlada, yöre insanı ile birlikte çalıştı, hamur açtı, ahır temizledi, yöresel yemekler hazırladı. Yavuz Kemal Yatılı Bölge Ortaokulu'nda ilkokul öğrencileri için müzik, resim ve spor atölyeleri düzenlendi. Doğa yürüyüşleri yaparak, yöre insanı ile sohbet etti, bölge hakkında hikayeleri dinledi, yöresel türküleri öğrendi.

'ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ TURİZMİ İLE TÜRKİYE'Yİ TANIYOR'

SosyalBen Akademi'nin Kurucusu Ece Çiftçi, proje ile Türkiye'de öğrenciler arasında gönüllü turizminin tanıtılmasını hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

"Sosyal sorumluluk projeleri, öğrencilerin eğitiminde çok önemli bir yerde duruyor. Gönüllü turizmi Türkiye'de çok da tanınmayan bir yaklaşım. Biz de Denizli'den gelen öğrencilerimizin Karadeniz kültürünü tanıtmasını ve burada çalışmalarını sağlayacak dört günlük bir program belirledik. Böyle projeler hem öğrencilerin gelişimine yardımcı oluyor, hem de özellikle yurtdışındaki üniversite başvurularında onlara önemli bir katkı sağlıyor. Bu proje sonrasında öğrenciler mezun olduklarında diplomalarının yanı sıra bu tip sosyal sorumluluk çalışmalarını içerecek bir diploma eki de alacaklar."

'GİRESUN'DA TURİZMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ'

Projenin fikir sahibi lise öğrencisi Eren Şenkal ise bu sayede bölgelerini tanıtma fırsatları bulduklarını söyleyerek, "Giresun, turizm açısından potansiyeli olan bir il. Fakat çevre iller kadar bu alanda ilerleyemedi. Ben de bunu nasıl geliştirebiliriz diye düşündüm ve gönüllü turizmi diye bir şey olduğunu öğrendim. Ece Çiftçi'ye böyle bir projem olduğunu söyledim ve yaklaşık beş ay içinde bir gönüllü turizm programı oluşturduk. Bu projenin ilk ayağı. İleride bunu uluslararası bir hale de getirmek istiyoruz" diye konuştu. Öğrenciler ise proje sayesinde Karadeniz'i yakından tanıdıklarını ve utumayacakları bir tecrübe edindiklerini dile getirdi.

İnci Demirci (Öğrenci): Doğu Karadeniz'de köy yaşamı zorlu olduğu kadar da güzel. Gönüllü turizmine katıldığım için çok şanslıyım. Burada projelerimizi yağmur altında yaptık. Hava oldukça soğudu. Ama hayatım boyunca unutmayacağım tecrübeler edindim. Yöre insanı ile tarlada çalıştık, hamur açtık, doğa yürüyüşleri ile bu harika yaylayı yakından görme fırsatı yakaladık. Zorlu ve yorucu aktiviteler yaptık ama çok mutluyum.

Buğra Can Turalı (Öğrenci): Nazilli'den gelen arkadaşlarımız, bizim bölgemizi bilmiyor. Amacımız onların bizim bölgemizi tanımasını sağlamak. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Hem çalıştılar, hem de eğlendiler.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Liseli Öğrenciler Doğu Karadeniz'i Çalışarak Tanıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement