Liseli Öğrencileri En Güzel Yöresel Yemeği Yapmak İçin Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Liseli Öğrencileri En Güzel Yöresel Yemeği Yapmak İçin Yarıştı

Liseli Öğrencileri En Güzel Yöresel Yemeği Yapmak İçin Yarıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinde (MUSEM) liselerarası ’Yöresel Yemek Yapma’ Yarışması düzenledi.

27.11.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinde (MUSEM) liselerarası 'Yöresel Yemek Yapma' Yarışması düzenledi.

Bu sene 4'cüsü yapılan yarışmaya birçok lise katılırken finalde 4 okul takımı yarıştı. Yarışma kız meslek, anadolu mesleki teknik liseleri ve sosyal bilimler, imam hatip liseleri arasında düzenlendi. Bir önceki yarışmada menü 'Doğrama ve Bulgur Pilavı' iken, bu kez yarışmanın menüsü kış aylarının vazgeçilmezi kabaklama ve bulgur' pilavı oldu. Yarışmaya her okuldan 2 öğrenci ve 1 öğretmenden oluşan takımlar katıldı. Yarışma sonucunda birinci olan Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne mini buzdolabı, ikinci olan Özel Asım Kökoğlu Anadolu Lisesi'ne su sebili, üçüncü olan Orhan Sevinç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ise çay makinesi hediye edildi. Dördüncülük ödülünü Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi su ısıtma makinesi, beşincilik ödülünü Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi telsiz telefonu, altıncılık ödülünü Saçaklı Adil Özberk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yemek kitabı verildi. Yarışma jürisi, MUSEM Eğitim Koordinatörü Başkanlığında, TAŞFED İl Temsilcisi Doğa Çitçi, Gurme Yazar Sermin Ocak, Özden Özsabuncuoğlu, Şef Kerem Özatay'ın katkılarıyla yapıldı. Birbirinden lezzetli, yemekleri puanlarken oldukça zor anlar yaşayan jüri üyeleri, yarışmaya katılanları tebrik etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseli Öğrencileri En Güzel Yöresel Yemeği Yapmak İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement