Liseliler Umre Yolunda Ter Döktü - Son Dakika
Yerel

Liseliler Umre Yolunda Ter Döktü

Keçiören Belediyesi, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keçiören Müftülüğü tarafından düzenlenen umre ödüllü “Davetine Geldim Ya Resulullah” Liselerarası Bilgi Yarışması’nda gençler birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

07.05.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keçiören Müftülüğü tarafından düzenlenen umre ödüllü "Davetine Geldim ya Resulullah" Liselerarası Bilgi Yarışması'nda gençler birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

Keçiören'de öğrenim gören 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerinden toplam 3 bin 59 öğrencinin başvuru yaptığı yarışma, 2 Mayıs'ta Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi, Keçiören Anadolu imam Hatip Lisesi ve Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmacıları yalnız bırakmayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sınava katılan yarışmacıları sınıflarında ziyaret ederek hepsine başarılar diledi. Sınava katılan herkesin kazandığını vurgulayan Başkan Ak, yarışmacılara dağıtılan "Siyer-i Nebi" kitabındaki bilgilerin çok değerli olduğunu ve gençlerin bu kitap sayesinde büyük bir kazanım elde ettiğini söyledi.

Batı dünyasında yükselişe geçen İslamofobi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (S.A.V) tasvir eden karikatürler aracılığıyla İslam dinine yapılan saygısızlığa dikkat çeken Başkan Ak, "Bizler milli değerlerine ve Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Avrupa'da manevi değerlerimize ve Peygamberimize hakaret ediliyor, bir İslamofobi oluşturuluyor. Son dönemde özellikle Avrupa'da, Batı dünyasında Müslümanlara ve Peygamberimize saldırılar söz konusu. Sizlere Hz. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) hayatını öğretmek, onu tanıtmak için aynı zamanda da İslam'ın barış dini olduğunu göstermek ve yapılan bu saldırılara bir tepki amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Neslimizin, geleceğimizin teminatı olan sizlere böyle bir katkımız olsun istedik" diye konuştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından 9., 10. 11. ve 12. sınıf kategorilerinde ilk 5'e giren yarışmacılar, Keçiören Belediyesi tarafından umreye gönderilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseliler Umre Yolunda Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement