Liste Dışı Kalan Bakan Çavuşoğlu'dan İlk Yorum - Son Dakika
Güncel

Liste Dışı Kalan Bakan Çavuşoğlu'dan İlk Yorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MKYK'da liste dışı kalmasını "Birimiz bir yerdeyse hepimiz oradayız. Önemli olan genel merkezin en iyi şekilde görevini yapabilmesidir" dedi.

22.05.2016 19:11  Güncelleme: 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi bugün yapıldı. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu listesi belli oldu. AK Parti kongresinde açıklanan MKYK listesinde sürpriz isimler yer aldı. Bir önceki listede olan isimler, yeni MKYK'da kendilerine yer bulamadı. O isimlerden biri de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu.

İLK YORUM GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MKYK'da liste dışı kalmasının ardından ilk değerlendirmeyi yaptı. Çavuşoğlu, "Birimiz bir yerdeyse hepimiz oradayız. Önemli olan partimizin genel merkezinin en iyi şekilde görevini yapabilmesidir" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN GENEL MERKEZİN EN İYİ ŞEKİLDE GÖREVİNİ YAPMASI"

NTV canlı yayınında konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Önemli olan bir aile içinde bu değişimi sağlayabilmektir. Bugün başbakanımız görevi Binali Bey'e devretti. Büyük bir coşkuyla devretti. Birlik ve beraberlik içinde olan bir kongre oldu.

Sadece genel başkanlık değil partinin yürütme karar organları, tüm kurumlarında değişim olabilir. MKYK listesinde ben yokum ama Antalya'dan başka bir isim Mustafa Köse arkadaşımız var.

Birimiz bir yerdeyse hepimiz oradayız. Önemli olan partimizin genel merkezinin en iyi şekilde görevini yapabilmesidir.

Bizim partimiz hep değişerek gelişti. Önemli olan görevi bırakan akadaşlarımızın da kaybedilmemesi. Sistemin içinde tutulması.

Fabrika ayarlarına dönmek sadece kadro değiştirmekle olmaz. Varsa hatalarınız ya da 14 yılın verdiği rehavet gibi şeyler varsa bunları ayıklayıp ilk günkü heyecana dönme durumudur.

Bu kongrede ilk günkü aşkı koruyarak kutlu yolculuğa devam durumu var.

DIŞ POLİTİKADA YENİ BİR DÖNEM Mİ BAŞLIYOR?

Türkiye'nin çıkarlarını korumak insani, diplomasi, yurt dışındaki akrabalarımız bizim için önceliklidir.

Cenevre'de netice alınca Suriye ile ilişkilerimiz değişebilir. Biz de dış politikamızı ona göre düzenlemeliyiz.

Yeni bir hükümet geldi yeni bir başbakan geldi dış politika sil baştan olmaz.

Avrupa ile ilişkileri dış politikamızın önceliği olarak görüyoruz. Ama vizesiz seyahat ile ilgili Avrupa da sözünde durmalıdır.

Ama bizim Avrupa Birliği'ne yönelik stratejimiz hedefimiz devam edecek.

Devletin hükümeti dış politikası birçok şeye bağlı. Üslup ve yaklaşım farklı olabilir.

İsrail ile iki maddede uzlaşmaya doğru gidiliyor. Yakınlaşma var. Bir iki görüşme sonrasında İsrail de o samimiyeti gösterirse açıklarız.

Sil baştan dış politikada her şey değişecek olmaz."

KURTULMUŞ DA TWITTER'DAN YAZDI

Binali Yıldırım'ın yeni MKYK listesinde adı geçmeyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da ilk açıklamasını Twitter'dan yaptı.

Kurtulmuş Twitter hesabından şunları paylaştı:

"1405 delegenin oyuyla AK Parti'mizin Genel Başkanlığı'na seçilen Sn.Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."

Liste Dışı Kalan Bakan Çavuşoğlu\'dan İlk Yorum

Son Dakika Güncel Liste Dışı Kalan Bakan Çavuşoğlu'dan İlk Yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • ROJEVÎN: Akp de kuşak değisikliği ! diye manset atmış havuz medyası .. mecliste oyunu bile kendi iradesiyle atamayan iradesizlerde ancak Uşak değisikliği olur. . . 46 21 Yanıtla
  • bilen: kullanılır bir kenara atılırsın demekki iyi itaat edememişsin 35 16 Yanıtla
  • yunus: kim ne derse desin hepiniz aslan gibisiniz 23 24 Yanıtla
  • İmam: Neden bakan oldum neden atıldım gibi bir sorgulama , yargılamanız olmadığı için geldiğiniz gibi gidiyorsunuz 21 20 Yanıtla
  • hadis: Kim bağlılık sözü verdiği devlet başkanına karşı sebepsiz yere itaatsizlik ederse, kıyamet gününde Allah Teâlâ’nın huzuruna, tutunacağı hiçbir delili bulunmaksızın çıkar. Devlet başkanına bağlılık sözü vermeden ölen kimse, Câhiliye devrinde ölmüş gibi olur.” 1 37 Yanıtla
  • yorum: Hadi bunlar kendi çıkarları her şekle girebiliyorda halkımızın yarısı nasıl koyunlukta ısrar ediyor 15 19 Yanıtla
  • hadis: peygamberimizin hadisi şerifi:“Bana itaat eden Allah’a itaat etmiş, bana karşı gelen Allah’a karşı gelmiş olur. Devlet başkanına itaat eden bana itaat etmiş, devlet başkanına karşı gelen bana karşı gelmiş olur.” 0 27 Yanıtla putperestlere: sizinki itaat etmekte çoktan çıktı, bir insana tapmakla ilgili hadis varsa paylaş bizde bilelim 3 8 Misafir: İtaat edilecek devlet başkanını göster de edelim. Karşındaki Hz.Ömer değil RTE. 4 1 Ömerin Adaleti: Mekkeli müşrikleri kafir eden şey neydi?mekke müşrikleri Allaha inanıyorlardı.Ayet:onlara (müşriklere) desen yeri göğü ikisinin arasındakileri kim yarattı onlar Allahtır diyecekler.peki niçin kafirdiler çünkü onlar Allahın tek kanun koyucu tek hüküm sahibi olduğuna inanmıyorlardı.peki laikler ne oluyor 2 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement