Liverpool'dan Namaz Açıklaması - Son Dakika
Spor

Liverpool'dan Namaz Açıklaması

Geçen ay İngiltere FA Cup mücadelesinde Liverpool evinde Blackburn'u yenerken, devre arasında yaşananlar İngiltere'de olay oldu.

16.04.2015 14:54  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maçın devre arasında Asif Bodi ve Abubakar Bhula isimli iki müslümanı Anfield Road koridorlarında namaz kılarken görüntüleyen Liverpool taraftarı Stephen Dodd, yazdığı mesajla Twitter'da gündem yarattı. 'Disgrace' yani rezalet anlamına gelen bir hashtag açarak yaşananları çektiği fotoğrafla yayınlarken, "Müslümanlar ilk yarıda namaz kılıyor. Rezalet" ifadelerini kullandı.

Bu yazının aldıkları şikayetler üzerine harekete geçen Liverpool Kulübü, "Kulüp olarak her türlü ayrımcılığa karşıyız. Anfield Road, ırk, din, cinsiyet, yaş, dil ve her ne olursa olsun tüm taraftarların güvenliğini sağlamaya çalıştığımız bir ortamdır. Bunu tüm taraftarlarımıza hatırlatmak isteriz" yaptığı açıklamayla durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Liverpool taraftarı Stephen Dodd ise 30 yıldır bu kulübe destek veren bir taraftar olarak açıklama yapmaya hakkının olduğunu belirtirken, polis konuyla ilgili soruşturma başlattı. Nefret söylemi ve içinde ırkçılık barındıran tweetler incelenirken başta Dodd olmak üzere bu görüşte olan pek çok taraftarın tribüne alınmayacağı konuşuluyor.


İLGİLİ:
Liverpool'un kalan maçları

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Liverpool'dan Namaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement