Liyakattan Şiddetsiz Bir Dünya İçin Bir Adım - Son Dakika
Güncel

Liyakattan Şiddetsiz Bir Dünya İçin Bir Adım

LİYAKAT Derneği toplumun genelini ilgilendiren problemlere dikkat çekmek, çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekliyor.

04.11.2014 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurulduğu günden itibaren gençlerin ve kadınların hayatında farkındalık yaratmak, girişimlerini desteklemek, girişimciliğe öncü olabilmek, yaşadığı şehre, ülkeye ve dünyaya toplumsal ve ekonomik alanlarda artı değer katmak amacıyla projeler gerçekleştiren LİYAKAT Derneği şiddetsiz bir dünya için adım atıyor.

Folkart Ana sponsorluğunda; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında 26 Kasım 2014 tarihinde Kaya Thermal Otel'de Candan Erçetin'in katılımı ile gerçekleştirilecek gala gecesinde elde edilen bağışların kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik yürütülecek projelere aktarılmasıyla sürdürülecek olan projeyi Ticaret Odası, Yeniköy Otomotiv, İzmir Demir Çelik, TEB, Eltaş, Çağlar Çiçekçilik, İş Yatırım, Durance Parfüm, Güloğlu Plastik, Fuga Mobilya, Gülcüler Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, Odeobank, Enzoani, İnterflora, Ekinci Grup, Nak Kargo ve Hizmet Sponsorları Türk HavaYolları, Dimes, Günaydın Lojistik, Boyacıoğulları Süt Ürünleri, İzmir Dans Atölyesi, Kaya Thermal Otel, DS Ajans, ve Arkadaş Matbaa destekliyor.

3 Maymun söyleminden yola çıkarak planlanan ve LİYAKAT üyelerinin aktif yer aldığı farkındalık kampanyası ile toplumun genelinin 'kötü' olarak nitelendirilebilecek her türlü olayda oynadığı 3 Maymunu; Görmedim, Duymadım, Söylemiyorum; eylemini tersine çevirmek planlanıyor... Görüyorum, Duyuyorum ve Söylüyorum fotoğrafları ile harekete geçen LİYAKAT Derneği hergün yaşanan ve somut bir gerçek olan Şiddet'e tekrar dikkat çekmeyi ve şiddetin azalmasına yönelik projeler geliştirmeyi planlıyor.

LİYAKAT Derneği olarak ekonomik bağımsızlıın arttığı her noktada insan hakları ihlallerinin azalacağını ve ülke ekonomisinin daha ileriye gideceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi 'Girişimci kadının önünde pek çok engel bulunmaktadır. Araştırmalar gösteriyor ki bu engellerden bir tanesi de kadına uygulanan her türlü şiddet. Şiddet kadının maddi ve manevi bütünlüğüne zarar veriyor. Toplumsal yaşama aktif ve üretken karılımına engel oluyor. Kadına karşı uygulanan şiddet kaldırıldığında kadınlar okuyabilmekte, daha düzenli ve mutlu aile yaşantısı kurmakta ve ekonomik olarak katkı sağlamaktadır. Biz de LİYAKAT Derneği olarak konuşmanın ötesinde adımlar atabilmek, somut çözüm önerileri getirmek ve daha çok kadının ülke ekonomisine kazandırılmasına katkı sağlayacak projeler gerçekleştirebilmek adına fon yaratmak için bir konser organizasyonu planladık. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında 26 Kasım 2014 tarihinde Kaya Thermal Otel'de Candan Erçetin'in katılımı ile gerçekleştirileceğimiz gala gecesinden elde ettiğimiz bağışları kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik yürütülecek projelere aktaracağız. Bildiğiniz gibi kuruldupumuz günden itibaren hayata dokunan projeler gerçekleştiriyoruz. Bu ndenle bu gala gecemizinde sadece bir gala gecesi olarak kalmasını istemedik. Daha çok kişiye ulaşabilmek, genel algıyı değiştirmek, daha çok kişinin hayatında farkındalık yaratmak adına bir de farkındalık kampanyası başlattık. Drnek üyelerimizin aktif katılımı ile gerçekleşen Görüyoruz, Duyuyoruz ve Söylüyoruz... Ya Siz? teması ile başlayan kampanyamıza isteyen herkese sosyal medya aracılığı ile katılabilir. Şiddetsiz bir dünya için yola çıktığımız projemizde bize destek olan herkese teşekkür ederiz.

Ana Sponsor Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak 'Bildiğiniz gibi 'hayat buna değer' sloganı ile çıktığımız yolda inşa ettiğimiz yapılar ile şehre değer katmayı, insanlara mükemmel bir yaşamın anahtarını sunmayı hedefliyoruz. Ancak bir şehre, ülkeye katkı koymak sadece kaliteli, üst düzey binalar yapmak ile mümkün olmuyor. İnsana dokunan, yaşadığınız toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını etkileyen problemlere dikkat çeken ve bunlara çözüm üreten çalışmalar yaptığınızda inşa ettiğiniz mükemmel binalar bir anlam kazanıyor. Biz de buradan yola çıkarak mümkün olduğu kadar önce İzmir'de sonra da faaliyet gösterdiğimiz diğer şehirlerde sosyal sorumluluk projelerine aktif olarak katılım sağlıyoruz. Bu projede de bugün bütün dünyada çok büyük bir sorun olan şiddete özellikle kadına karşı şiddete tekrar dikkat çekmekten ve somut sonuçları olacak projelere destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki şiddeti önlemeyi başardığımızda hayatın her alanında aktif olarak yer alacak kadınlarımız ile yarattığımız mükemmel binalar çok daha farklı bir anlam kazanacak. Amacımız sadece bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek değil. Hayat buna değer diyerek çıktığımız yolda gerçekten de hayatın değeceği şiddetsiz bir dünya için çalışmak. Böyle bir projede birlikte olduğumuz herkese çok teşekkür ederiz.'

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Liyakattan Şiddetsiz Bir Dünya İçin Bir Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement