Lodos Bursa'da 65 Kişiyi Zehirledi - Son Dakika
Güncel

Lodos Bursa'da 65 Kişiyi Zehirledi

Lodos Bursa\'da 65 Kişiyi Zehirledi

Bursa’da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli lodos 65 kişinin zehirlenmesine sebep oldu.

12.01.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli lodos 65 kişinin zehirlenmesine sebep oldu. Lodos sebebiyle vatandaşlar yolda yürümekte güçlük çekerken, çok sayıda ağaç devrildi, çatılar uçtu. Uludağ'a çalışan teleferik seferleri iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa'da dün geceden beri etkili olan şiddetli lodos sebebiyle kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen vatandaşlardan 32'si Çekirge Devlet Hastanesi'ne 22'si Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'ne müracat etti. 112 ambulansları sabah 04.00'ten 08.00'e kadar 37 kişiyi çeşitli hastanelere taşıdı.

Öte yandan lodos sebebiyle vatandaşlar caddelerde yürümekte zorlandı. Sabah saatlerinde evlerinden iş yerlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çok sayıda ağaç devrilirken, bazı binaların çatıları uçtu. Metal direkler de lodostan etkilendi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre lodosun yerini poyraza ve daha sonra yağmur ve kar yağışına bırakacağı bildirildi.

Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan, vatandaşları lodoslu günlerde sobalarını yakmamaları konusunda uyarırken, "Vatandaşlarımız lodoslu havalarda dikkatli olmalı. Yatarken kömür sobasını yakmamaları, menfezlerini açık tutmaları, baca bakım ve temizliğini mevzuata uygun olarak yaptırmaları gerekiyor. Lodos ve fırtınalı havalarda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı" diye konuştu.

Şiddetli fırtına yüzünden Teferrüç Oteller Bölgesi arasında sefer yapan yeni teleferik seferleri de iptal edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lodos Bursa'da 65 Kişiyi Zehirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement