Lokalize: Kabus Kerim - Son Dakika
Kültür Sanat

Lokalize: Kabus Kerim

Lokalize: Kabus Kerim

Kabus Kerim, psychedelic Türkçe edit'lerden funk ve hip hop'a uzanan meşhur setlerinden biriyle Lokalize serisi kapsamında 28 Ocak'ta #studio'da sahne alacak!

28.01.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kabus Kerim, psychedelic Türkçe edit'lerden funk ve hip hop'a uzanan meşhur setlerinden biriyle Lokalize serisi kapsamında 28 Ocak'ta #studio'da sahne alacak!

1972'de Manisa'da dünyaya gelen Kerim Yüzer, 80'lerin sonlarında Berlin'de yoğun olarak görülen breakdance ve hip hop etkisinden esinlenerek müzik kariyerini başlatmasıyla Kabus Kerim mahlasına kavuştu. Dr. Dre, Egyptian Lover, Krs One, BDP, Ice T ve Africa Bambaata gibi isimlerden aldığı ilhamla müzik kariyerine 1991'de Alpertunga Köksal'la (Alper Ağa) kurduğu Karakan grubuyla başlayan Kabus Kerim, daha sonra Big Porno Ahmet, DJ Pasa ve Servet Alaca'yla Evdeki Ses parçasıyla tanınan SES'i kurdu.

Karakan'ın başarısı onu Avrupa'nın farklı şehirlerinde tanınır bir hale getirirken, Cinai Şebeke ve Erci E ile efsaneleşecek Cartel'e hayat verdi. 1995'te MTV'den En İyi Avrupalı Sanatçı Ödülü kazanan Cartel, bu başarının ardından kısa süre içinde kendi adını verdiği albümle Altın Kaset ve Platin Plak da aldı. 1995-1997 yılları arasında yüzden fazla konsere çıkan Kabus Kerim'in, 1998'de yayınlanan Karakan'ın ilk ve tek albümü Al Sana Karakan'da da payı vardı. Gelmiş geçmiş en büyük Türkçe rap gruplarından biri ve türün Türkiye'deki öncüsü olarak anılan Cartel, İnönü Stadyumu'nda verdiği konserle mekanın Michael Jackson'dan sonra en çok izleyici çeken etkinliğine imza attı.

Uzun süreli suskunluğunu 2011'de Bugünkü Neşen Cartel'den albümüyle bozan grup, Ferman Akgül ve Efsun gibi konuk sanatçılarla çalıştı, ayrıca Akgül'ün vokalisti maNga grubuyla birlikte Rock'n Coke'ta sahne aldı.

Karakan, SES ve Cartel gibi gruplarla yaptığı çalışmalarla tanınan Türkçe rap müziğin öncü isimlerinden Kabus Kerim, 28 Ocak'ta Lokalize serisi kapsamında #studio'da!

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Lokalize: Kabus Kerim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement