Lokantadan Çıkan Tenor 'Hasan Doğru' - Son Dakika
Güncel

Lokantadan Çıkan Tenor 'Hasan Doğru'

Lokantadan Çıkan Tenor \'Hasan Doğru\'

Zonguldak Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü (BKM) Abdullah Bakır, BKM'de yetişen ve O Ses Türkiye adlı yarışma ile Türkiye'yi kendine hayran bırakan Hasan Doğru'yu anlattı.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Opera bölümünden mezun olan...

12.11.2013 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü (BKM) Abdullah Bakır, BKM'de yetişen ve O Ses Türkiye adlı yarışma ile Türkiye'yi kendine hayran bırakan Hasan Doğru'yu anlattı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Opera bölümünden mezun olan Hasan Doğru, arkadaşlarının ısrarları üzerine O Ses Türkiye adlı müzik yarışmasına katıldı. Söylediği 'Caruso' adlı parça ile jüriyi etkileyen Doğru, jüri üyesi Gökhan'ı seçerek İstanbul'da çalışmalara başladı.

Boş zamanlarında babasına ait lokantada hem opera söyleyip hem de çorba dolduran Hasan Doğru'yu, BKM Müdürü Abdullah Bakır İHA'ya anlattı. Doğru'nun arkadaşları ile birlikte piyano, tiyatro, şan eğitimi dahi aldığını aktaran Bakır, tiyatro gösterilerinde Hasan Doğru'nun yıllardır oturduğu koltuğu da gösterdi.

Doğru'nun BKM'de bir çok yardımda da bulunduğunu ifade eden Abdullah Bakır, şöyle konuştu: "Hasan Doğru, üçyüz metre yakınında grizu patlamış, insanların çığlıklarını görmüş. O acıları yaşamış ve hissetmiş bir gencimiz. Mahalleden Servet isimli arkadaşlarıyla beraber geleceğe dair planlar yapardı. Bu planlara ara sıra ben de rast gelirdim. Beraber konuşurduk. Kimi senaryo yazardı, kimi sinema üzerine planlar yapardı. Ben onları zorladım. Beraber çalışmak istedim. Ellerinden tutup BKM'ye getirdim. Bizler de onları çok sevdik. Bizlerin onlarda emeği olduğu kadar onların da bize emeği var. Her zaman burada tiyatro sahnesinin yapımında olsun, buraya gelen kömür taşıma işi olsun. Gece geç saatlere kadar hep bana yardımcı oldular. Çok çalışkan bir kardeşimizdir."

Hasan Doğru'nun arkadaşları Cenk Topçu, Acar Çakmakçılar, Servet Hanedan, Uğur Dayal'ın özel insanlar olduğunu ifade eden Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekten çok özel insanlardı. Burada piyano dersi aldılar. Şan dersi aldılar. Gelişeceğini biliyordum. Elinden her iş geliyordu. Keman yapardı. Hikayeler yazardı. Şarkı bestelerdi. Zonguldak için gurur duyduk. Kendileri için uğraşıyoruz. Yolları açık olsun. Artık bu yol onların."

BKM Müdürü Abdullah Bakır, "Kesinlikle yarışmada başarılı olacağına inanıyorum. Başarılı olması, illa gidip birinci olması demek değildir. Bunu beklemiyoruz. Hasan zaten nereden geldiğini unutmayan bin insandır. Zaten orada yaptıklarıyla Türkiye'de neler yapılacağını gösterdi. O ses, operada böyle bir ses Türkiye'de gerçekten yok" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lokantadan Çıkan Tenor 'Hasan Doğru' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement