'Lokumun fiyatından çok kalitesine bakılmalı' - Son Dakika
Yerel

'Lokumun fiyatından çok kalitesine bakılmalı'

\'Lokumun fiyatından çok kalitesine bakılmalı\'

Lokumu ile ünlü Eyüp Sultan Lokumculuk, tüketicinin gözü önünde talebe göre hazırladığı yaklaşık 250 çeşit ürünle, tüketicilere güvenli ve taze lokum hizmeti sunuyor.

27.08.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 'da faaliyet gösteren 'Eyüp Sultan Lokumculuk' işletmecisi İsmail Gül, yüzde yüz doğal ürünler ile yaklaşık 250 çeşit taze lokum ürettiklerini belirterek, "Ürettiğimiz ürünleri yine müşterilerinin gözleri önünde büyük bir titizlikle hazırlayarak müşterilerimize sunuyoruz. Bu anlamda lokumun fiyatından çok kalitesine bakılmalı" dedi.

20 TON ÜRETİM YAPILIYOR

Günde 20 ton lokum ve 7 ton pişmaniye ürettikleri bilgisini veren Gül, "İmalat atölyemizde yaklaşık 200 kişi çalıştırıyoruz. Bu ürettiğimiz ürünleri Dünyadaki fuarlara katılarak gerek tanıtımını gerek insanlara ulaştırma anlamında katılıyoruz. ABD, Singapur, Dubai, Rusya, Almanya ve Fransa fuarlarında sektörde henüz çok gerilerde olduğumuzu gördük. Bu anlamda çalışmalarımız devam diyor" diye konuştu.

7 KALİTE BELGESİNE SAHİP

Lokum üretimi yaparken kaliteye çok önem verdiklerine işaret eden Gül, "Firmamız "Koşer", "GHP", "GMP", "IQ HACCP", "IQ HELAL", "ISO 9001:2008" ve "ISO 22000:2005" uluslararası belgelerine sahip. Bu anlamda müşterilerimize çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

ÜLKE SINIRLARINI AŞTILAR

Ürettikleri lokumları sadece Türkiye ile sınırlamadıklarını belirten Gül, "Ürettiğimiz lokumlarımızı Türkiye'de ki gıda fuarlarında insanlara sunduk. Bunun yanı sıra Cidde, Barselona ve Güney Kore'de ülkemizi temsil eden Eyüp Sultan Lokumculuk, Ekim ayında Riyad'da ki fuara katılacak. 250'nin üzerinde lokum çeşidiyle de dünyanın en prestijli üreticisi olma yolunda ilerlemeye ve adını duyurmaya devam edecek" diye konuştu.

LOKUM ALIRKEN DİKKAT

Kurban Bayramının yaklaşması ile sahte lokum ve şeker üretenlerin piyasada oldukça artığını da hatırlatan Gül, "Maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz ve fruktoz kullanılıyor. Bu maddelerin aşırı kullanımının insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Lokum alırken ağırlığına, parlaklığına ve elastikiyetine bakmak gerekiyor. Taze lokumun rengi parlak ve canlıdır. Bayat lokum ise mat ve solgun görüntüsünden anlaşılır" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Yerel 'Lokumun fiyatından çok kalitesine bakılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement