Lol Dünya Şampiyonası Finalini 40,000 Kişi Canlı İzledi - Son Dakika
Teknoloji

Lol Dünya Şampiyonası Finalini 40,000 Kişi Canlı İzledi

Lol Dünya Şampiyonası Finalini 40,000 Kişi Canlı İzledi

Pazar günü tamamlanan League of Legends (LoL) Dünya Şampiyonası finali, bir stadyum dolsuu oyun meraklısı tarafından canlı izlendi.

21.10.2014 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazar günü tamamlanan League of Legends (LoL) Dünya Şampiyonası finali, bir stadyum dolsuu oyun meraklısı tarafından canlı izlendi.

Dünyanın en büyük e-spor etkinliklerinden biri olan League of Legends (LoL) Dünya Şampiyonası finali, geçtiğimiz Pazar yapıldı. Final maçı Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Dünya Kupası stadyumundaki 40,000 LoL hayranı dışında, dünyanın çeşitli büyük şehirlerinde kurulan dev ekranlar, sinema salonlarındaki özel gösterimler ve online yayın sayesinde milyonlarca oyun meraklısı tarafından da anında takip edildi.

ABD kökenli Riot Games firmasının geliştirdiği ücretsiz League of Legends, Şampiyon adı verilen fantastik karakterlere sahip iki oyuncu takımını karşı karşıya getiren bir oyun. Oyun boyunca büyükçe bir haritada takımlar çeşitli anahtar noktaları ele geçirmeye ve karşı takımın üssüne saldırıp yenmeye çalışıyorlar. Her gün yaklaşık 25 milyon oyuncunun oynadığı LoL oyunu, son yıllarda en popüler e-spor oyunlarından biri haline geldi.

Pazar günü gerçekleşen Dünya Şampiyonası finalinde yine iki uzakdoğu takımı karşı karşıya geldi. Güney Kore'den "Samsung Galaxy White" ve Çin'den "Star Horn Royal" takımları müthiş bir final maçında kapıştı ve kazanan Samsung Galaxy White takımı tam 1 milyon Dolar'lık büyük ödülün sahibi oldu. Star Horn Royal Club takımı ise ikincilik ödülü olan 250,000 Dolar ile yetindi.

LoL ülkemizde de çok popüler, 11 Ekim'de düzenlenen League of Legends Festivali'ne binlerce oyuncu katıldı.

The post LoL Dünya Şampiyonası Finalini 40,000 Kişi Canlı İzledi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Lol Dünya Şampiyonası Finalini 40,000 Kişi Canlı İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement