Londra'da '23 Nisan Atatürk ve Çocuk Sergisi' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Londra'da '23 Nisan Atatürk ve Çocuk Sergisi' Açıldı

Londra\'da \'23 Nisan Atatürk ve Çocuk Sergisi\' Açıldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilk kez 'Atatürk ve Çocuk' konseptli bir fotoğraf ve video sergisi açıldı.

24.04.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilk kez 'Atatürk ve Çocuk' konseptli bir fotoğraf ve video sergisi açıldı.

Moontop Productions ve Denis Erd Music' in düzenlediği sergi Lifetime Learning Charity Binası'nda, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Kara Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Çalkayış ve Eğitim Müşavir Vekili Uğur Yıkan'ında katılımıyla görücüye çıktı. Sergi açılışı öncesi, aralarında Londra'daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların da yer aldığı bir resepsiyon düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen, video ve 100 fotoğraftan oluşan sergi 27 Nisan Pazar akşamına kadar Canary Wharf'taki Sergi Salonu'nda ziyaret edilebilecek.

ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARA VERDİĞİ DEĞER

Resepsiyon ardından bir konuşma gerçekleştiren Moontop Productions yöneticisi Müge Bakırcıoğlu, Ulu Önder Atatürk ve 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın önemine dikkat çekti. Bakırcıoğlu, ' Türkiye Cumhuriyeti, çocuklara çok değer veren temeller üzerine kurulmuştur. Atatürk tarafından Türk ve dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Atatürk'ün çocuklara verdiği değeri fotoğraflar ve videolarla anıyoruz. Sergimizde, Atatürk'ün çocuklara verdiği değeri ve önemi vurgulamayı, yabancı kültürlerle paylaşmayı ve topluluk olarak bu güzel ve anlamlı günümüzde bir araya gelebilmeyi amaçladık. Sergimizin açılışında bizlerle birlikte olan Sayın Büyükelçimiz Ahmet Ünal Çeviköz, Sayın Başkonsolosumuz Emirhan Yorulmazlar başta olmak üzere diğer protokol üyelerine, Anıtkabir Komutanlığı'na, Lifetime Learning yöneticisi Aykut Sadi'ye, katılımcılara ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz dedi.

İNGİLTERE'DE COŞKUYLA KUTLANIYOR

İngiltere'de, bu güzel ve önemli günümüzün coşkuyla kutlandığını ifade eden Büyükelçi Çeviköz, açıklamasında şöyle dedi; 'Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda TBMM'nin açılışının 94'nci yıldönümü. Herşeyden önce gurbette, vatandaşlarımızın özellikle de çocuklarımızın bu bayramını bilinçli bir şekilde kutlanması için etkinlikler düzenleniyor. Bu maksatla, bugün burada Lifetime Learning adlı hayır kuruluşunun sağlamış olduğu imkanlarla, Anıtkabir Komutanlığı'ndan gelen fotoğraf ve resimlerden oluşan serginin açılışında bulunduk. Şimdiye kadar, Atatürk'ün daha önce hiç görmediğim resimleri burada gördüm. Hem sergiyi düzenleyenlere hem de bugün buraya gelen, katılanların hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Sergide, Wimbledon Türk Okulu öğrencisi Melis Korkmaz, '23 Nisanö şiiri, ardından gitarı eşliğinde '23 Nisan Kutlu Olsun ve ' Ole Josei seslendirdi. Son olarak 4 dilde '23 Nisan Kutlu Olsunö diyen Korkmaz, Büyükelçi Çeviköz tarafından tebrik edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'da '23 Nisan Atatürk ve Çocuk Sergisi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement