Londra'da "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu" - Son Dakika
Ekonomi

Londra'da "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu"

Londra Borsası Grubu Üst Yöneticisi Rolet: "Bazı gelişmekte olan piyasalarda koruma eğilimi ve dünyanın geri kalan piyasalarıyla irtibat kuramama gibi bir endişe görüyoruz.

20.01.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra Borsası Grubu Üst Yöneticisi Xavier Rolet, bazı gelişmekte olan piyasalarda koruma eğilimi ve dünyanın geri kalan piyasalarıyla irtibat kuramamanın görüldüğünü, Borsa İstanbul'un ise bu bağlantıyı başarmış ve gerçekleştirmiş bir borsa olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın medya sponsorluğunda Londra'da düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu"ndaki panelde konuşan Rolet, "Bazı gelişmekte olan piyasalarda koruma eğilimi ve dünyanın geri kalan piyasalarıyla irtibat kuramama gibi bir endişe görüyoruz. Bu, dünyadaki kilit finans merkezleriyle bağlantının oluşmamasına neden oluyor. Borsa İstanbul ise bu bağlantıyı başarmış ve gerçekleştirmiş bir borsa" diye konuştu.

Türkiye'nin ve İstanbul'un ekonomik potansiyelinin son derece yüksek olduğunu vurgulayan Rolet, "Türkiye'nin potansiyelini iyi bir şekilde analiz etmek durumundayız. Borsa İstanbul'un teknolojik olarak da bizi geçmiş olduğunu ve kendilerini yakalamaya çalıştığımızı belirtmek isterim. Takas çok önemli bir saha. Bu istikrar ve stabilite açısından çok önemli. Burada LCH Clearnet gibi bir oyuncunun yer alıyor olması çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Rolet, konuşmasına şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul'un yapısı modernize edilmiş vaziyette. Bunun uluslararası varlıklarla birleştirilmesi, trilyon dolarlık öz kaynaklara bağlanması büyük önem arz ediyor. Bu irtibatın mevcut olması ve bizim sunmakta olduğumuz bu gelişme, Borsa İstanbul'un azimli büyüme dürtüsünü daha da kuvvetlendirecektir."

"Türkiye finans piyasalarında büyük potansiyel var"

Nasdaq OMX Başkan Yardımcısı Meyer Sandy Frucher ise Borsa İstanbul'un Londra Borsası ile stratejik ortak olma kararını son derece olumlu olduğuna işaret etti.

Frucher, "Borsa İstanbul'un bir hissedarı olarak Borsa İstanbul'un bu böyle bir resmi ortaklığa girmesinden ve bunun büyümeye sebebiyet vereceğini biliyor olmamdan dolayı çok mutluyum. Biz Nasdaq'ta Borsa İstanbul ile ilgili ortaklığımızdan dolayı heyecan duyuyoruz" dedi.

Türkiye'de finans piyasalarına ilişkin büyük bir potansiyel gördüğünü vurgulayan Frucher, "Dünyaya baktığınızda bu büyüklükte çok az miktarda fırsatla karşılaşırsınız. Borsa İstanbul ve Türkiye gerçekten pek çok kimsenin farkına varmadığı, potansiyelini anlayamadığı bir şekilde gelişiyor. Borsa İstanbul önemli başarılar elde etti" ifadelerini kullandı.

Frucher, son yıllarda hem Borsa İstanbul'un hem de Türkiye'nin kaydettiği gelişimin tesadüfi olmadığını belirterek, "12-13 yıllık olağanüstü büyümenin bir parçası olarak elde edilen neticeler bir sihirbazlık neticesi değildi. Bunlar uyumlu, tutarlı çalışmaların bir neticesiydi. Piyasanın konsolidasyonunun sağlanması tüm dünya tarafından gıptayla karşılandı" yorumunu yaptı.

LCH Clearnet Group Başkanı Jacques Aigrain de uluslararası yatırımcıların Türkiye ile ilgilendiklerini ve finans piyasasına erişimin artırılması için kendilerinin de ellerinden geleni yapmak konusunda istekli olduklarını söyledi. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Londra'da 'İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement