Londra'da Kâbus Gecesi: 1-3 - Son Dakika
Spor

Londra'da Kâbus Gecesi: 1-3

Londra\'da Kâbus Gecesi: 1-3

Arsenal, sahasında konuk ettiği Monaco'ya 3-1'lik skorla boyun eğerek tur şansını mucizelere bıraktı.

25.02.2015 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Arsenal, sahasında konuk ettiği Monaco'ya 2-0'lık skorla boyun eğerek büyük bir şok yaşadı.

Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil ilk 11'de başladığı mücadelede 90 dakika boyunca sahada kalırken, Monaco'ya galibiyeti getiren goller Geoffrey Kondogbia, Dimitar Berbatov ve Yannick Carrasco'dan geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun temposu düşük olsa da golü bulan taraf konuk ekip oldu. 33. dakikada Mesut'la yaptığı paslaşmanın ardından ceza sahası içinde topla buluşan Alexis'in sert şutunda top az farkla dışarı gitti.

38. dakikada Moutinho'nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Kondogbia'nın uzak mesafeden yaptığı sert vuruşta Mertesacker'e de çarpan ağlarla buluştu ve Monaco ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya ise hızlı başlayan taraf Monaco oldu. 53. dakikada ani gelişen Monaco atağında Martial'in pasında ceza sahasına sokulan Berbatov, yaptığı düzgün vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 0-2.

İkinci golün ardından Arsenal baskısını arttırırken, 57. dakikada Olivier Giroud çok net bir fırsattan sonuç alamadı. Baskısını sürdüren ev sahibi ekip, 90+1'de aradığı golü buldu. Mesut'un ortasında Fabinho'nun uzaklaştırdığı topu yay üzerinde önünde ublan Oxlade-Chamberlain, Kondogbia'dan topu kurtarıp sert bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı: 1-2.

90+4'te ise Arsenal'i yıkan gol geldi. Silva'nın arapasında sağdan ceza sahasına sokulan Carrasco, sağ ayağıyla sert bir vuruş yaparak 90 dakikanın sonucunu ilan etti: 1-3.

İki takım arasında Fransa'daki rövanş mücadelesi 17 Mart Salı günü oynanacak.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Londra'da Kâbus Gecesi: 1-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement