Londra'da Terör Kurbanı Gamze Günoral Anıldı - Son Dakika
Güncel

Londra'da Terör Kurbanı Gamze Günoral Anıldı

Londra\'da Terör Kurbanı Gamze Günoral Anıldı

Londra'da 7 Temmuz bombalı saldırılarının yıl dönümünde bindiği trenin bombalı saldırıya uğraması sonucu ölen öğrenci Gamze Günoral 52 terör kurbanı ile birlikte anıldı.

08.07.2015 11:26  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra'da terör kurbanı Gamze Günoral anıldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 Temmuz bombalı saldırılarının 10. Yıldönümünde bindiği trenin bombalı saldırıya uğraması sonucu ölen Türk öğrenci Gamze Günoral 52 terör kurbanı ile birlikte anıldı.

7 Temmuz 2005'te Londra bombalı terör saldırılarında ölenler, 7/7'nin onuncu yıldönümünde Londra'da en tanınan politikacıların ve yaralıların yardımına koşan itfaiye, doktor ve ilk yardım ekiplerinin katılımıyla büyük bir törenle anıldı. İngiltere Başbakanı David Cameron ve Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson'un yanyana oturarak izledikleri törene eski Başbakan Tony Blair, eşi Cherie Blair ile geldi.

Terörün lanetlendiği törende 7/7'de ölen 52 kişinin ismi tek tek okunurken cenazesi annesi tarafından Londra'dan İstanbul'a götürülüp Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verilen Türk öğrenci Gamze Günoral (24) da anıldı.

O tarihte teyzesi Nevin Giritlioğlu'nun Barnet'teki evinde yaşayan İstanbul'dan Londra'ya İngilizce öğrenmek için gelen Gamze Günoral, Hammersmith'teki okuduğu dil okuluna gitmek üzere Piccadilly Line trenine binmişti. Bombalı saldırılardan sonra ondan birkaç gün haber alınamamıştı. Teröristlerin koyduğu bombanın patladığı birinci vagonun altında çantası bulununca teröre kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Annesi Nesrin Giritliği Londra'ya gelerek kızının cenazesini gözyaşları arasında Türkiye'ye götürmüş, İstanbul'da İstanbul valisinin de katıldığı çok büyük bir tören yapılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'da Terör Kurbanı Gamze Günoral Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement