Longoz Ormanları'nda Sonbahar Güzelliği - Son Dakika
Güncel

Longoz Ormanları'nda Sonbahar Güzelliği

Longoz Ormanları\'nda Sonbahar Güzelliği

Kırklareli'deki, Türkiye'nin ve Avrupa'nın, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük Longoz Ormanları, sonbaharda sarı ve kahverenginin farklı tonlarına büründü İçerisinde 4 gölün ...

09.11.2013 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'deki, Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük Longoz Ormanları, sonbaharın eşsiz renkleriyle güzellikler sunuyor.

İçerisinde 4 gölün de yer aldığı ormanlar, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvan popülasyonuyla doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 511 dönüm büyüklüğündeki, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük İğneada Longoz Ormanları'nın yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğunu söyledi.

Ormanda, 544 tür bitki, 46 tür canlı, 25 tür sürüngen, 50 tür memeli, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 tür kuş barındığını ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

"Longoz Ormanlarına yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Ormanlarımız dünyanın ve Türkiye'nin en güzel milli parkları arasında yer alıyor. Orman içinde Mert, Saka, Hamam ve Pedina gölleri yer alıyor. Burası dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor."

Yaman, ormanları ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin, gördükleri güzel manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirtti.

Longozlarda sonbahar bir başka

Yaman, Longoz Ormanlarının gürgen, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluştuğunu ve sonbaharda dökülen yaprakların bölgeye ayrı bir güzellik kattığını söyledi.

Şu günlerde bölgeye geleceklerin sarı ve kahverenginin farklı tonlarıyla karşılacağını belirten Yaman, "Fotoğrafçılar burada eşsiz kareler yakalayabiliyor. Longoz Ormanları, yürüyüş parkurları ve çeşitli düzenlemeleriyle de doğa severler tarafından çok beğeniliyor" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Longoz Ormanları'nda Sonbahar Güzelliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement