Longoz Ormanlarında Sonbahar Bir Başka Güzel - Son Dakika
Güncel

Longoz Ormanlarında Sonbahar Bir Başka Güzel

Longoz Ormanlarında Sonbahar Bir Başka Güzel

Kırklareli'nde kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan Longoz Ormanları, sonbaharda sarı ve kahverenginin farklı tonlarına bürünerek görsel bir şölen sunuyor.

20.11.2016 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nde kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan Longoz Ormanları, sonbaharda sarı ve kahverenginin farklı tonlarına bürünerek görsel bir şölen sunuyor.

Yaklaşık 2 bin 511 dönüm büyüklüğündeki Longoz Ormanı, sonbaharda ayrı bir güzelliğe büründü. İçerisinde 5 göl yer alan, 544 çeşit bitki, 46 tür canlı, 25 cins sürüngen, 50 tür memeli, 30 çeşit tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 çeşit kuş barındıran Longoz Ormanları güzellikleriyle ilgi çekiyor.

Sonbahar ile orman içi patika yolların yanı sıra derelere ağaçlardan dökülen sarı yapraklar ile yeşil tonlarını her mevsim koruyan bitkiler, seyrine doyulmayan manzaralar oluşturuyor.

Sonbaharın güzelliğinde huzur bulmak isteyen bazı yerli ve yabancı turistler ise bölgede çadır kurup kamp yapıyor.

Sabahın ilk ışıklarında kahvaltısını yapan doğa tutkunları, gün içerisinde yürüyüş yollarında, ağaçlardan dökülen onlarca tonu içerisinde barındıran yapraklar içinde yürüyüş yapıyor.

Bazı yerli ve yabancı ziyaretçiler ise yaprakların üzerinde oturarak, huzur ve sakinliğin etkin olduğu ormanda kitap okuyor.

Avrupa'nın en eski çiftçi yerleşiminin de olduğu Demirköy ilçesine 20, Kırklareli'ne 100, Edirne'ye 165, İstanbul'a 250 kilometre uzaklıkta bulunan Longoz Ormanları, deniz ve doğa turizmini bir arada sunan yeşil ve mavinin buluştuğu bir doğa harikası olarak görülmeye değer ender yerler arasında bulunuyor.

"Bu güzellik görülmeye değer"

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği Başkanı Sırrı Tayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Longoz Ormanlarının sonbaharda ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

Longozların yerli ve yabancı turistleri beklediğini belirten Tayan, 2 bin 511 dönüm büyüklüğündeki, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük İğneada Longoz Ormanlarının dünyadaki sayılı gezilebilecek yerler arasındaki yerini aldığını ifadede etti.

Longozların anlatılmak yerine yaşanılması gerektiğini aktaran Tayan, ağaçlardan dökülen yapraklar, kuş sesleri, sisin etkin olduğu ormanların gezilip görülmesi gerektiğini kaydetti.

Dünya harikası ormanların ziyaretçilerini kendisine hayran bıraktığını aktaran Tayan, "Şu günlerde bölgeye gelecekler sarı ve kahverenginin farklı tonlarıyla karşılaşacak. Fotoğrafçılar burada eşsiz kareler yakalayabiliyor. Longoz Ormanları, yürüyüş parkurları ve çeşitli düzenlemeleriyle de doğa severler tarafından çok beğeniliyor." şeklinde konuştu.

Longoz Ormanlarını gezen Berkay Çamlı ise ilk kez ziyaret ettiği Longoz Ormanına hayran kaldığını anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Longoz Ormanlarında Sonbahar Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement