Longoz Ormanlarının Güzelliği Havadan Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Longoz Ormanlarının Güzelliği Havadan Görüntülendi

Longoz Ormanlarının Güzelliği Havadan Görüntülendi

Tekirdağlı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Kırklareli'ndeki longoz ormanlarının doğal güzelliğini havadan kamerası ile görüntüledi.

26.09.2013 13:06  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağlı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Kırklareli'ndeki longoz ormanlarının doğal güzelliğini havadan kamerası ile görüntüledi. Longoz ormanlarında bulunan 4 gölü de havadan çeken Algül'ün objektiflerine, kartpostallık görüntüler yansıdı.

Uzun bir süredir Trakya'nın doğal güzelliklerini havadan görüntüleyen Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı, DAYKO Vakfı İl Temsilcisi paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde bulunan Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük longoz ormanlarını havadan görüntüledi. 2 gün süren çekimlerde Algül, Mert Gölü kıyısından havalanarak derelerin Karadeniz ile birleştiği yerleri ve Mert Gölü, Saka Gölü, Hamam Gölü, Pedina Gölü'nde doğal yaşam alanlarını havadan kameraya çekti. Algül'e zaman zaman uçuşları esnasında pelikan, kuğu, kaz, ördek ve turnalar eşlik etti. Algül, "Yıldız (Istranca) dağlarından Karadeniz sahillerine doğru akan derelerin taşıdığı alüvyonların birikmesi ve mevsimsel olarak sular altında kalması sonucunda oluşan longoz ormanlarında, alanda zengin sucul bitki örtüsüne sahip Mert Gölü, Saka Gölü, Hamam Gölü ve Pedina Gölü bulunmakta. 3 longoz ormanının bulunduğu (su basar) Türkiye'de İğneada longozu 2 bin 511 dönüm büyüklükle, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyüğü. İğneada longozunun yanı sıra Sakarya Karasu Acarlar longozu ve Sinop Sarıkum longozu bulunmakta. İğneada longozunda 544 tür bitki, 46 tür canlı, 25 tür sürüngen, 50 tür memeli, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 tür kuş barınıyor. Longoz ormanları gürgen, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşmakta, lagün göller ise özel doğal yapılardır. Aynı zamanda bu bölgenin kuzey ve güney kuş göç yolu üzerinde olduğu kaydedildi" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Longoz Ormanlarının Güzelliği Havadan Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement