Lösemi Tedavisi Gören Avukat İçin Meslektaşları 3 Gün Kan Bağışı Yapacak - Son Dakika
Güncel

Lösemi Tedavisi Gören Avukat İçin Meslektaşları 3 Gün Kan Bağışı Yapacak

Lösemi Tedavisi Gören Avukat İçin Meslektaşları 3 Gün Kan Bağışı Yapacak

Antalya'da, 2 yıl önce lösemi (kan kanseri) teşhisi konulan avukat Mehmet Özgür Özkan'a, Almanya'nın Franfurk kentinde bulunan donörden alınacak ilik prosedür gereği 4- 5 ayda ancak gelebilecek.

12.07.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, 2 yıl önce lösemi (kan kanseri) teşhisi konulan avukat Mehmet Özgür Özkan'a, Almanya'nın Franfurk kentinde bulunan donörden alınacak ilik prosedür gereği 4- 5 ayda ancak gelebilecek. Arkadaşlarının o kadar zamanı olmadığını belirten meslektaşları, Türkiye'de uygun iliği bulmak için Türk Kızılayı'nın Antalya'daki merkezinde 3 gün kan bağış kampanyası düzenleyecek.

Deniz adında 8 yaşında bir erkek çocuk babası avukat 40 yaşındaki Mehmet Özgür Özkan'a 2 yıl önce 'lösemi' teşhisi konuldu. Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen tedavilerin ardından hastalığı yendiğini düşünürken, kanser hücreleri yeniden canlandı ve mart ayında hastalık nüksetti. Hastanede tedaviye alınan Özkan'a, daha güçlü kanser hücrelerine karşı kemoterapinin dozu da artırıldı. Yeniden sağlığına kavuşması için tek çaresi ilik nakli olan Özkan'a, yakın akrabalarından ilik alınmak istendi. Ancak akrabalarından alınan ilik Özkan'a uymadı. Bunun üzerine arkadaşları uyumlu iliği bulmak için Ulusal Kemik İliği Bankası'na başvurdu, ancak sonuç alınamadı. Antalya Barosu ise geçen mayısta Antalya Adliyesi'nde kan örneği toplama kampanyası gerçekleştirdi. Kampanyada toplanan örnekler İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi, ancak şu ana kadar yine olumlu bir sonuç çıkmadı.

Avukat Mehmet Özgür Özkan için zaman giderek daralırken, Dünya İlik Bankası aracılığıyla haziran ayında Almanya'nın Frankfurt kentinde uygun donör bulundu. Fakat prosedür nedeniyle yurtdışından iliğin getirilip nakledilmesi 4 ile 5 ay sürüyor. Uyumlu kök hücre üzerinde ileri aşama tetkikleri yapılırken, avukat arkadaşlarının gayretiyle Özkan için Brezilya'dan ABD'ye kadar uyumlu olabileceği düşünülen çok sayıda kök hücre daha bulundu. Bu kök hücreler üzerinde ileri aşama tetkik çalışmaları devam ederken avukat arkadaşları bir yandan da bürokratik süreçleri aşmak için çaba sarf ediyor.

BARO KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATTI

Antalya Barosu, yurtdışından gelecek olumsuz bir habere karşı hazırlıklı olmak ve daha ağır bir kemoterapi sürecine girecek Özkan'a uygun iliği bulmak için Türk Kızılayı'nın Antalya'daki merkezinde pazartesi günü kan bağış kampanyası düzenleyecek. Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar devam edecek kampanyayla uygun iliğin bulunması hedefleniyor. Kampanya için Özkan'ın memleketi Burdur'un Karamanlı İlçesi Mürseller Köyü'nden de pek çok kişi gelerek kan bağışında bulunacak.

ZAMANA KARŞI MÜCADELE

Mehmet Özgür Özkan'ın avukat arkadaşı Ezgi Altınkurt, konuyla ilgili Türk Kızılayı'nın Antalya'daki yetkilileriyle görüştüklerini, kampanyanın yapılacağı pazartesi, salı ve çarşamba günlerinde merkezdeki personel sayısının artırılacağını söyledi. Alınan kanların tamamının inceleneceğini aktaran Altınkurt, "Kan örnekleri üzerinde ileri aşama tetkikler yapıldıktan sonra, eldeki bilgiler ulusal veri tabanına giriliyor. Umudumuz bu kampanya sonunda uygun iliğin bulunması. Mehmet Özgür Özkan için zaman çok kısa. Ama gerek tetkikler gerekse yurtdışı için bürokratik süreç çok uzun. Belki uygun iliğe böyle ulaşabiliriz. Bu sadece arkadaşımız için değil ilik nakli bekleyen hastalar için de çok çok önemli. Biz herkesi bulundukları illerde kan bağışında bulunmaya da davet ediyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Tedavisi Gören Avukat İçin Meslektaşları 3 Gün Kan Bağışı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement