Lösemili Çocuklara Hastanede Bayram Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Lösemili Çocuklara Hastanede Bayram Hediyesi

Lösemili Çocuklara Hastanede Bayram Hediyesi

Dünya Çocuk Günü ve Kurban bayramı nedeni ile Mustafa Eraslan Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi'ni ziyaret eden LÖSEV Kayseri Şubesi yöneticileri, okul çağındaki lösemili çocuklara okul malzemeleri ve çanta, küçüklere ise oyuncak dağıttı.

03.10.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Çocuk Günü ve Kurban bayramı nedeni ile Mustafa Eraslan Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi'ni ziyaret eden LÖSEV Kayseri Şubesi yöneticileri, okul çağındaki lösemili çocuklara okul malzemeleri ve çanta, küçüklere ise oyuncak dağıttı.

Ziyaretin çocukların moralini yükselttiğini ve bayrama hastanede gireceklerini belirten Erciyes Üniversitesi Çocuk Hemotolajisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Akif Özdemir,  LÖSEV yöneticilerine teşekkür etti. Servislerinde 28 hastalarının olduğunu beş yataklı kemik iliği nakil ünitesi ile hizmet verdiklerini ifade eden Özdemir, "Lösemiden hareket edersek yılda 35 kadar hastamız oluyor. Hastalarımızın Allah'a çok şükür ki şifa şansı son dönemlerde oldukça yükselmiş modern tıbbın gereği olan uygulamaları hastalarımıza tatbik ediyoruz. Bu iş bir maraton gibidir. Tedavi süresi dediğimiz zaman böyle bir tanı koyduğumuzda iki başlık adı altında düşünmek lazım. İki yıl sürmesi gereken tedavi süresi var. Biz hekim ve sağlık çalışanları olarak annelere ve ailelerin yüklerini nasıl hafifletiriz diye üstümüze düşen kısmını en uygun şekilde yapmaya çalışıyoruz. Zaten zor bir süreç ismi korkutucu bir hadise. Bu insanların moral açısından daha tanı konduğunda büyük oranda gerek kemoterapi ile gerekse uygun nakil ile kemik ilgiliği ve kök hücre nakli ile şifaya kavuşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemili Çocuklara Hastanede Bayram Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement