Lösemili Ece'ye 5 Yıl Sonra Doğum Günü - Son Dakika
Güncel

Lösemili Ece'ye 5 Yıl Sonra Doğum Günü

Sakarya'da, 4 yaşında yakalandığı lenfoma kanserini yendikten sonra lösemiye yakalanan Ece Aktaş, 5 yıl aradan sonra ilk kez doğum gününü kutladı.

07.11.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da, 4 yaşında yakalandığı lenfoma kanserini yendikten sonra lösemiye yakalanan Ece Aktaş, 5 yıl aradan sonra ilk kez doğum gününü kutladı.

Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSERDER), Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri ve çeşitli kuruluşların desteğiyle, dernek binasında düzenlenen sürpriz doğum gününde duygulu anlar yaşandı.

Hastalığı nedeniyle 5 yıl aradan sonra ilk kez doğum günü kutlanan 10 yaşındaki lösemi hastası Ece, palyaço kıyafeti giyen üniversite öğrencileri ve annesi Aysel Aktaş'la müzik eşliğinde oynayarak gönlünce eğlendi. Etkinliğe katılan davetliler, Ece'ye hediyelerini verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Lösemi hastası Ece, daha sonra Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyelerince hazırlanan doğum günü pastasını kesti.

KANSERDER Başkanı Nihal Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ece'nin mutluluklarına ve acılarına ortak olmaya çalıştıklarını belirterek, "Ailesi böyle bir doğum günü düşünüyordu. Dernekte yapmak istediklerini söyleyince gönüllüler bize ulaştı. Bir anda bir güzellik ortaya çıktı." dedi.

Anne Aysel Aktaş da kızına yapılan bu jestin kendilerini onurlandırdığını ve çok duygulandığını dile getirerek, "Ece'nin sağlığı için bu tür faaliyetler önemli. Biliyorsunuz bu çocukların mutlu olması gerekiyor. Lösemi hastası çocukların gerçekten bu tarz faaliyetlere ihtiyacı var. Bu tarz faaliyetlerin ülke adına çoğalmasını isterim. Canla başla emeklerini, yüreklerini katmışlar. Burada hizmetten öte, sanki bir ibadet var. 5 seneden beri doğum günü yapamıyorduk. Ece de 'Doğum günüm ne zaman olacak?' diye sorduğunda, 'Sağlığına kavuştuğu zaman' demiştik. Harikalar, herkesin emeğine sonsuz teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Röportaj sırasında gözyaşlarını tutamayan baba Hamza Aktaş ise ilk defa böyle bir doğum günü kutladıklarını belirterek, bu sürprizi yapan bütün gönüllülere teşekkür etti.

Etkinliğe SAÜ Motosiklet Spor Kulübü, Genç Yeşilay Grubu Derneği, SAÜ Genç Projeciler Topluluğu üyeleri ile "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında katılan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği bölümü öğrencileri de katıldı.

"Vali Amcası", Ece'ye özel oda hazırlatmıştı

Hamza ve Aysel Aktaş çiftinin en küçük çocuğu olan, 4 yaşında yakalandığı lenfoma kanserini yendikten sonra lösemiye yakalanan Ece, tedavi gördüğü hastanede Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a mektup yazarak, tedavi sürecinde sıkıntı yaşamaması için evlerinde "özel oda" oluşturulması konusunda yardım istemiş, ailenin Camili Mahallesi'nde bir eve yerleştirilmesini sağlayan Coş, Ece'nin tedavisine uygun bir oda hazırlatmıştı.

Lösemili Ece\'ye 5 Yıl Sonra Doğum Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lösemili Ece'ye 5 Yıl Sonra Doğum Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement