Lösev'den 16 Bin Lösemili Aileye Gıda ve Giysi Yardımı - Son Dakika
Yerel

Lösev'den 16 Bin Lösemili Aileye Gıda ve Giysi Yardımı

Lösev\'den 16 Bin Lösemili Aileye Gıda ve Giysi Yardımı

LÖSEV İyilikler Tırı, "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardım Projesi" kapsamında Burdur'a geldi LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu Dörtkardeş: "Tırımızdaki gıda, giyim, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et yardımlarımız LÖSEV’e kayıtlı lösemili çocuklarımız ve ailelerine dağıtılıyor.

06.11.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İyilikler Tırı,  "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardım Projesi" kapsamında geldiği Burdur'da, ihtiyaç sahibi lösemili ailelere gıda ve giysi yardımında bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'na gelen tırdaki görevliler, lösemili çocukları olan ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu, vatandaşların yaptığı bağışları kabul etti.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu Bengisu Dörtkardeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi" kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyacı olan lösemili ailelere yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Anadolu'nun yollarında, köylere kadar ulaşmanın ve oradaki lösemili ve kanserli çocukları güldürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dörtkardeş, şöyle konuştu:

"Tırımızdaki gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et yardımlarımız LÖSEV'e kayıtlı lösemili çocuklarımız ve ailelerine dağıtılıyor. Tırımız tüm Türkiye'yi dolaşarak 16 bin kayıtlı aileye yardımlarını iletiyor. Zaten yılın beli dönemlerinde  ailelerimizi yardımlarımızı kolilerle ulaştırıyoruz. LÖSEV bir sivil toplum kuruluşu olduğu için devlet desteği yok. Tamamen duyarlı halkımız tarafından bağışlanan ürünleri ailelerimize iletiyoruz. Buraya da ailelerle bulaşmak ve onlara moral vermek amacıyla geldik."

LÖSEV tırını ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise löseminin bir hastalık olduğunu, tespitinin ve teşhisinin erken yapılması halinde tedavi edilebildiğini kaydetti.

LÖSEV'in bu hastalık konusunda doğru çalışmalar yaptığını dile getiren Ercengiz, "Hastalık kaçınılmaz bir şey. Kimse 'Başıma gelmedi banane' dememeli ve duyarlı olmalı. Burdur halkı da bu vakfın çalışmalarına gerekli duyarlılığı gösterecektir" dedi.

Burdur'da yaşayan 17 yaşındaki Burak Gadak ise 7 yaşında lösemi hastalığına yakalandığını ancak LÖSEV'in desteği ve yardımları sayesinde şu anda sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lösev'den 16 Bin Lösemili Aileye Gıda ve Giysi Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement