Lösev'in "İyilikler Tırı" Yollarda - Son Dakika
Güncel

Lösev'in "İyilikler Tırı" Yollarda

LÖSEV'in "İyilikler Tırı", son 10 günde 9 şehre giderek, ihtiyaç sahibi lösemi hastalarına ve ailelerine gıda, giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Yelgök: "Ziyaret ettiğimiz 9 ilde yaklaşık 500 lösemili ve ailesine yardım götürdük"

13.11.2014 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUĞBA YARDIMCI - Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardım Projesi" kapsamında son 10 günde 9 şehre giden "İyilikler Tırı"yla ihtiyaç sahibi lösemi hastalarına ve ailelerine çeşitli yardımları ulaştırdı.

LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Mine Yelgök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemili çocukların tedavisi amacıyla 1998 yılından kurulan LÖSEV'in çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü söyledi.

LÖSEV'in, ihtiyaç sahibi lösemililere ve ailelerine destek sağlamak amacıyla çok sayıda proje geliştirdiğini ve bunları başarıyla uyguladığını belirten Yelgök, "Bunlar arasında 'Çözüm Sende', 'Bir Tuğla da siz koyun' gibi proje ve kampanyalarımız yer alıyor. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde hem hedefimizi büyüttük hem de daha geniş kitlelere ulaşma fırsatı yakaladık" dedi.

Yelgök, LÖSEV'in onlarca çalışanı, binlerce lösemili çocuk ve ailelerinin yanı sıra binlerce gönüllü üyesiyle büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, "16 yıldır hizmetlerini sürdüren LÖSEV, 16 binin üzerinde lösemi ve kanser hastası çocuk ile ailesine ücretsiz tedavi hizmetleri, maddi ve manevi yardımların yanı sıra psikolojik destek sağlamaya devam ediyor" diye konuştu.

Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi kapsamında 4 yıldır ülkenin dört bir yanında ihtiyaç sahibi ailelere bağışçıların yardımlarını ulaştırdıklarını dile getiren Yelgök, şunları söyledi:

"Kasım ayı programımız kapsamında 10 günde 9 şehrimizi ve 2 ilçemizi ziyaret ettik. Afyonkarahisar'dan başlayan ziyaretimizi Isparta, Burdur, Antalya, Alanya, Konya, Karaman, Ereğli, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'in ardından Kırıkkale'de sonlandıracağız. Ziyaret ettiğimiz 9 ilde yaklaşık 500 lösemili ve ailesine yardım ulaştırdık."

"Her türlü yardıma ihtiyacı olan ailemiz var"

Yelgök, iyilik tırında bağışçılardan temin edilen kullanılabilir durumdaki her türlü eşyanın yer aldığını belirterek, "Vakfımız, nakdi yardımların yanı sıra kullanılabilir durumdaki her türlü giysi, ev eşyası ve kitap bağışını kabul ediyor çünkü her türlü yardıma ihtiyacı olan ailemiz var. Ürünleri kendimiz kullanacakmış gibi seçmeye özen gösteriyoruz. Kullanılamayacak durumdaki eşyaları ailelerimize asla vermiyoruz. Eşyaların yanı sıra ailelere etin de yer aldığı çeşitli gıda maddeleri ulaştırdık" şeklinde konuştu.

"İyilikler Tırı"ndaki bağışlardan sadece lösemi hastalarının ve ailelerinin değil, kanser gibi çeşitli hastalıkları bulunanların da raporlarını göstererek faydalanabildiğini dile getiren Yelgök, tırın kış mevsiminde il ziyaretlerine bir süre ara vereceğini, ardından Karadeniz bölgesindeki illerde yaşayan hastalara ve ailelerine ulaşmak amacıyla yeniden yola çıkacağını kaydetti. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lösev'in 'İyilikler Tırı' Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement