Lösev'in "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi - Son Dakika
Yerel

Lösev'in "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından yürütülen, "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesi kapsamında Eskişehir'de hasta yakınlarına konferans düzenlendi.

24.02.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından yürütülen, "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesi kapsamında Eskişehir'de hasta yakınlarına konferans düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen proje kapsamında Eskişehir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, LÖSEV Hemşire Hizmetleri Direktörü Emel Gürçay katılımcıları, kanser türleri ve bunlardan korunma yolları, lösemi ve tedavisi konularında bilgilendirdi.

Proje kapsamında, 2015 yılı boyunca Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Kayseri, Adana, Samsun, Gaziantep ve Batman'da temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konularında, toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri gerçekleştirileceği bildirildi.

"Kanser Kaderimiz Olmayacak" sloganıyla yürütülen, hastalar, hasta yakınları, işverenler, devletin ilgili makamları ile kamu kuruluşları yetkililerinin katılacağı konferanslar sonunda, yasada olan ancak uygulanmayan ve yasada olması gereken konularda öneri paketlerinin hazırlanacağı belirtildi.

Bu öneri paketlerinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarına sunulacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lösev'in 'Kanser Kaderimiz Olmayacak' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement