LPG ile Çalışan Kombi Yaptı, Faturayı Yarıya İndirdi - Son Dakika
Ekonomi

LPG ile Çalışan Kombi Yaptı, Faturayı Yarıya İndirdi

LPG ile Çalışan Kombi Yaptı, Faturayı Yarıya İndirdi

Beyaz eşya tamircisi Temel Taş, yüksek doğal gaz faturalarını kafaya taktı, LPG ile çalışan kombi yaptı. Yeni kombi, faturayı yarıya düşürdü.

20.03.2015 11:28  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da yaşayan beyaz eşya tamircisi Temel Taş önemli bir icata imza attı. Doğal gaza alternatif LPG ile çalışan kombi yapıp patent aldı.

YAPMASI 1,5 YIL SÜRDÜ

Taş, doğalgaz başta olmak üzere diğer ısınma araçlarına alternatif olması adına 2013 yılında LPG ile çalışan kombi yapımı için çalışmalara başladığını söyledi. 1,5 yıl süren çalışmalar sonucu LPG'li kombiyi yapmayı başardığını belirtti.

YÜKSEK DOĞALGAZ FATURALARI BEZDİRMİŞ

Temel Taş "Son yıllarda, yüksek gelen doğal gaz faturaları karşısında insanlar daha tasarruflu nasıl ısınabilir sorusuna karşılık bir çalışma başlattım. Her yerde kolaylıkla bulunabilecek LPG ile çalışan kombi yapımı için kolları sıvadım. 2013 yılının kasım ayında başladığım çalışmalarımı 15 ay içerisinde tamamladım. Patent almak için de gerekli başvurularımı yaptım. 2014 yılı ağustos ayında da ürünün patentini aldım." dedi.

ÇOK TASARRUFLU

"Çok tasarruflu bir sistem. 2,5 litre LPG ile 135 metrekarelik bir daireyi 24 saat 90 dereceye kadar ısıtmak mümkün. Eğer ev sahibi tasarrufu biraz daha ileri götürürse bu rakamı 2 litreye indirmek de söz konusu olabiliyor" dedi.

"GÜVENLİK PROBLEMİ YOK "

Temel Taş, ürettiği kombinin son derede güvenli olduğunu, gaz sıkışması, patlama veya zehirlenme gibi risklerin kesinlikle bulunmadığını savundu.

YATIRIM DESTEĞİ BEKLİYOR

Yaptığı çalışmaların maddi imkansızlıklar nedeniyle seri üretimine geçilemediğini belirten Taş, "Ürüne sonuna kadar güveniyorum. Seri üretim noktasında maddi imkanım yok. Yatırımcı desteği bekliyorum. LPG'li kombinin, gelecekte doğal gaz ile diğer ısıtma sistemleri kadar önemli ve tercih edilir hale geleceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi LPG ile Çalışan Kombi Yaptı, Faturayı Yarıya İndirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • adsiz: insan 1963 yilinda aya cikti biz kombinin dedikodusunu yapiyoruz vah vah geri kalmis halimize 6 1 Yanıtla
  • emre: olum bu devirde bişey bulduysan icat ettiysen sesini çıkarma kullan valla öldürürler yok ederler insanı ne oldu o seneler önce suyla çalışan araba yapan mıknatısla çalışan motorlar araba sistemi yapan gübreden doğalgaz üreten vs vs daha sayamadığım bunlar kayboldu icatlarıda yok piyasada 4 1 Yanıtla
  • yaşar demircan zonguladakereğli: bende buzdolabına lcd ekran ilave ettim. hem wifili internetten mutfakta hem film izliyor hem hemde internetten alışveriş de yapyorum biz karadenizliyiz akıl varda sermaye yok. 0 1 Yanıtla
  • doruk: la arkadaş sizler makarna yiye yiye iyice sapıttınız bu alet zaten yıllardır var şu bilgisayarı birde araştırma için kullanın ya. bırakın boş işleri ya. çocuklar bile gülüyo size. 0 0 Yanıtla

Advertisement