Lübnan Cumhurbaşkanı Adayı Caca'nın Suudi Arabistan Ziyareti - Son Dakika
Politika

Lübnan Cumhurbaşkanı Adayı Caca'nın Suudi Arabistan Ziyareti

Suudi Arabistan Milli Muhafız Ordusu Bakanı Prens Mutib bin Abdullah ve İstihbarat Teşkilatı Başkanı Halid bin Bender, Lübnan Cumhurbaşkanı adayı Caca ve beraberindeki heyetle biraraya geldi.

16.12.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'daki 14 Mart Hareketi'nin desteklediği cumhurbaşkanı adayı Semir Caca ve beraberindeki heyetin Suudi Arabistan Milli Muhafız Ordusu Bakanı Prens Mutib bin Abdullah bin Abdulaziz Al Suud ve İstihbarat Teşkilatı Başkanı Halid bin Bender bin Abdulaziz Al Suud tarafından kabul edildiği belirtildi.

Suudi Arabistan resmi ajansının (SPA) haberine göre, Riyad'daki ofisinde Halid bin Bender, Lübnan Güçleri Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Caca ile beraberindeki heyeti kabul etti.  "Samimi görüşmede ortak önem taşıyan konuların ele alındığı" bildirildi. Lübnan Silahlı Kuvvetleri Dış İlişkiler Birimi Başkanı Piyer Buasi'nin de görüşmede hazır bulunduğu aktarıldı.

Bunun yanı sıra SPA'nın haberinde, Bakanlık ofisinde Mutib bin Abdullah'ın, Caca ve beraberindekileri kabul ettiği belirtildi. Taraflar arasındaki samimi görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

Lübnan'da 1943'te varılan ulusal mutabakata göre "Maruni Hristiyan" olması gereken cumhurbaşkanı, meclis tarafından seçiliyor. Görev süresini dolduran cumhurbaşkanı, aradan 6 yıl geçmeden bir daha aday olamıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için resmi adaylık başvurusu gerekmezken, parlamento adaylık başvurusunda bulunmayan bir kişiyi de seçebiliyor.

Yeni seçilecek cumhurbaşkanının, ilk turda 128 sandalyeli meclisin üçte ikisinin, ikinci turda ise salt çoğunluğun oyunu alması gerekiyor.

Lübnan'da yeni Cumhurbaşkanını seçmek için parlamento 16 kez toplanmasına rağmen henüz bir sonuç alınamadı. 7 Ocak'ta cumhurbaşkanı seçimi için on yedinci oturumun yapılmasına karar verilmişti. - Suudi Arabistan

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Lübnan Cumhurbaşkanı Adayı Caca'nın Suudi Arabistan Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement