Lübnan'da Muharrem Ayı Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Lübnan'da Muharrem Ayı Etkinlikleri

Lübnan'da, Şiilerin yoğunlukta olduğu kentlerde muharrem ayı kapsamındaki anma etkinlikleri başladı.

25.10.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edildiği muharrem ayına girilmesi dolayısıyla Lübnan'da Şiilerin yoğunlukta olduğu güney kentlerinde anma etkinlikleri başladı.

Güvenlik güçleri, başta Nebatiye olmak üzere ülkenin güneyindeki kent sakinlerinin düzenledikleri anma etkinliklerine yönelik muhtemel saldırılara karşı önlemlerini arttırdı.

Nebatiye'deki Aşure Komitesi Üyesi Mehdi Sadık, söz konusu etkinliklerin siyasetten uzak, halkın kendiliğinden gelişen duyguları, vicdanı ve kültürüne ilişkin ritüeller olduğunu belirterek, "Nebatiye bölgesindeki her ev taziyelerin kabul edildiği, Hz. Hüseyin'in anıldığı ve yemeklerin ikram edildiği küçük bir Hüseyniye camisine dönüşür" dedi.

Muharrem ayı anma etkinliklerini, Hz. Hüseyin zamanında başlayan ve "hala mevcut olan zulme karşı çığlık" şeklinde nitelendiren Sadık, "Zulüm ve terör arttıkça insanların muharrem ayını anmaya yönelişleri de artıyor" diye konuştu.

Kerbela'da 1374 yıl önce şehit edilen Hazreti Peygamberin torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşı, çeşitli ülkelerdeki Şiiler tarafından törenlerle anılıyor. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da Muharrem Ayı Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement