Trablus'ta Enkaz Kaldırma İşlemleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Trablus'ta Enkaz Kaldırma İşlemleri Başladı

Lübnan'ın Trablus kentinde iki hafta süren çatışmaların ardından bölgede enkaz kaldırma işlemleri başladı.

04.04.2014 12:43  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'ın Trablus kentinde iki hafta süren çatışmaların ardından bölgede enkaz kaldırma işlemleri başladı.

Sabah saatlerinden itibaren onlarca temizlik işçisi, büyük ölçüde zarar gören Babu't Tebbane ve Cebel Muhsin bölgelerine geldi. İşçiler, yollardaki barikatları ve çatışmalarda kullanılan sığınakları kaldırdı.

Çatışmaların yaşandığı bölgedeki birçok ev ve iş yerinde roket ve kurşun izleri açıkça görüldü.

AA'ya konuşan Babu't Tebbane sakinlerinden Ali Fatıma, Cebel Muhsin halkıyla barış ve güven içinde yaşamak istediklerini belirterek, "Biz kan değil yaşam istiyoruz. çatışmaların tekrar meydana gelmemesi için de garanti istiyoruz" dedi.

Samir el-Hac adlı bölge sakini de yeni bir başlangıç aşamasında olduklarını kaydederek, eski Başbakan Necib Mikati'nin, söz konusu çalışmalarda büyük emeği ve yardımları olduğunu ifade etti.

Muhammed el-Bedvi ise yıllardır bölgede çatışmaların yaşandığını ve büyük acılar çektiklerini dile getirerek, "Ne elektrik ne su yalnızca savaş ve yoksulluk var. Bu olaylar, kin ve nefreti körüklemekten, yaşadığımız yerleri harap etmekten başka hiçbir işe yaramıyor" diye konuştu.

Lübnan hükümeti, Trablus kentindeki Suriye rejimi yanlısı Cebel Muhsin ve Suriye rejimi karşıtı Babu't-Tebbane bölgelerinde, bir süredir devam eden şiddet olaylarının önlenmesi için harekete geçmiş, Yüksek Savunma Konseyi tarafından "güvenlik planı" hazırlandığı duyurulmuştu.

Söz konusu plan çerçevesinde, "her ne şekilde olursa olsun silah kullanılmasının engelleneceği, olayların yaşandığı Babu't-Tebbane ve Cebel Muhsin bölgelerindeki silah depolarına el konulacağı, yine plan dahilinde arananların tutuklanması ve yargı makamlarının taleplerinin gerçekleştirilmesi için çalışılacağı" açıklanmıştı.

Trablus'ta son iki haftada çıkan çatışmalarda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 145 kişi de yaralanmıştı.

Eski Başbakan Refik Hariri'nin uğradığı suikast sonucu 2005 yılında hayatını kaybetmesinin ardından iki bölgede karşıt gruplar arasında çatışmalar başlamış, 2008 yılında şiddetlenen olaylarda 170 kişi hayatını kaybetmiş, bin 284 kişi de yaralanmıştı. - Lübnan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trablus'ta Enkaz Kaldırma İşlemleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement