Lübnan Emniyeti, 10 Suriyeli Sığınmacıyı Esed'e Teslim Etti İddiası - Son Dakika
Güncel

Lübnan Emniyeti, 10 Suriyeli Sığınmacıyı Esed'e Teslim Etti İddiası

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi, Lübnan emniyetinin 10 Suriyeli sığınmacıyı Esed rejimine teslim ettiğini ileri sürdü.

29.09.2014 19:47  Güncelleme: 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi, Lübnan emniyetinin 10 Suriyeli sığınmacıyı Esed rejimine teslim ettiğini ileri sürdü.

Nusra Cephesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Lübnan emniyetinin, halkımıza karşı yürütülen sistematik kampanya kapsamında, ülkedeki 10 Suriyeliyi Beşşar Esed rejimine teslim ettiği bilgisini aldık" denildi.

Açıklamada ayrıca bu eylemin, "ülkedeki güvenlik ve Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim üzerinde yansımalarının olacağı" tehdidinde bulunuldu.

Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise "Emniyet Genel Müdürlüğü, Lübnan devletini, askeri ve emniyet kurumlarını hedef alan kampanya olarak gördüğü bu asılsız haberlerin tümünü reddediyor" ifadesine yer verildi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ile  Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında ağustos ayında çıkan çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmış, 3 askeri ise  infaz etmişti.

Nusra Cephesi, elinde bulundurduğu Lübnan askerlerini serbest bırakmak için "Hizbullah'ın Suriye'den çekilmesi, Beyrut'un doğusunda yer alan hapishanedeki İslami eğilimli tutukluların salınması ve Suriyeli sığınmacılara onurlu yaşam sağlanması" şartlarını ileri sürmüştü. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Emniyeti, 10 Suriyeli Sığınmacıyı Esed'e Teslim Etti İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement