Lübnan-İsrail Sınırında Gerginlik - Son Dakika
Dünya

Lübnan-İsrail Sınırında Gerginlik

Lübnan-İsrail Sınırında Gerginlik

Hizbullah'ın Lübnan sınırında İsrail ordusuna ait bir askeri araca ateş açtığı 7 askerin yaralandığı duyuruldu.

28.01.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizbullah'ın Lübnan sınırında İsrail ordusuna ait bir askeri araca ateş açtığı 7 askerin yaralandığı duyuruldu. Bunun üzerine İsrail'in de bazı noktaları bombalayarak misillemede bulunduğu belirtildi.

Bu sırada İsrail Savunma Bakanı İsrail uçaklarının Suriye topraklarına gece saatlerinde düzenlediği saldırıya ilişkin, "İsrail, egemenliğini tehdit eden her hangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verecektir" dedi.

Dün, İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından 4 füze fırlatıldığı, bunlardan ikisinin İsrail tarafına düştüğü iddia edilmiş, İsrail ordusunun da buna top atışı ile cevap verdiği belirtilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı açıklamada, israil'in Suriye'den gelen saldırıyı ciddi bir şekilde ele aldığını, ateşle oynayanların yanacağını dile getirdi."

İsrail'in, geçtiğimiz hafta yine Suriye'nin Lübnan sınırındaki Golan bölgesinde Hizbullah'a ait bir konvoyuna düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı Gen

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 28 Ocak 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Lübnan-İsrail Sınırında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
    07:18 Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Adeta beşik gibi sallanan Sulusaray ilçesinde hasarın boyutu havadan alınan görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı, minarelerin düştüğü görülürken kentteki insanlar sabaha kadar korku dolu bir gece geçirdi.

  • İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi
    07:14 İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

    İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, "İsfahan'daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı" ifadelerini kullandı.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor
    05:22 İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor

    İsrail 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah hedeflerine karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor.


Advertisement