Lüelburgaz'da İkinci Baz Zaferi - Son Dakika
Yerel

Lüelburgaz'da İkinci Baz Zaferi

Lüelburgaz\'da İkinci Baz Zaferi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Durak mahallesinde geçtiğimiz hafta mahkeme kararı ile bulunduğu yerden kaldırılan baz istasyonunun ardından, yaklaşık 6 yıldır davası süren bir başka baz istasyonunun da kaldırılmasına karar verildi.

12.04.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Durak mahallesinde geçtiğimiz hafta mahkeme kararı ile bulunduğu yerden kaldırılan baz istasyonunun ardından, yaklaşık 6 yıldır davası süren bir başka baz istasyonunun da kaldırılmasına karar verildi.

2008 yılı Nisan ayında Durak mahallesinde evlerinin yanına kurulan baz istasyonuna karşı çıkan Emekli Makine Mühendisi Hüseyin Aşıcı ve emekli öğretmen Ahmet Çalışkan baz istasyonunun kaldırılması için hukuki mücadele başlattı. Yaklaşık 6 yıllık süreç içerisinde bir çok zorlukla karşılan Aşıcı ve Çalışkan, hukuk mücadelesini kazandı. GSM firmasına ait ekiplerde mahkeme kararının ardından baz istasyonuna ait parçaları bulunduğu yerden kaldırmaya başladı.

Davayı kazanan vatandaşlardan emekli makine mühendisi Hüseyin Aşıcı, baz istasyonun kaldırılmış olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Ahmet Çalışkan ise Lüleburgaz'ın diğer mahallelerindeki vatandaşları baz istasyonları ile mücadele etmeye çağırdı.

Yaklaşık 6 yıldır baz istasyonunun bulunduğu yerden kaldırılması adına mücadele verdiklerini ifade eden Hüseyin Aşçı "Baz istasyonun kaldırılması için verdiğimiz mücadelenin karşılığını aldık. Bu yüzden dolayı ok mutluyuz. Baz istasyonlarının yerleşim yerlerine bu denli yakın olmasına anlam veremiyorum. Dünya sağlık örgütünün de bu konuda hazırladığı çeşitli raporların olduğunu biliyorum. Raporlarda baz istasyonlarının etkisinin hemen gözükmediği, 5-10 yıl içerisinde insan üzerinde etkilerinin gözlendiği belirtiliyor. Biz bu baz istasyonun buradan kaldırılmasından dolayı çok mutluyuz" dedi.

"5 YILDA 20 KİŞİ KANSERE YAKALANDI"

Mahallelerinde 5 yılda yaklaşık 20 kişinin kansere yakalandığını, 10 civarının da kanserden hayatını kaybettiğini öne süren emekli öğretmen Ahmet Çalışkan, kanser vakalarının artmasının sebebinin baz istasyonu olduğunu iddia etti. Çalışkan "Yaklaşık 5 yıl içerisinde 20'ye yakın mahallelimiz kanser hastalığına yakalandı. 10'a yakın mahallelimiz de kanserden dolayı hayatını kaybetti. Biz bu vakaların artmasının sebebi olarak baz istasyonlarını görüyoruz. Bu baz istasyonunun buradan kalkmasından dolayı mutluyuz. Ben diğer mahallerdeki vatandaşlarımıza da sesleniyorum. Eğer mahallelerinde evlerine yakın baz istasyonları varsa bunları mutlak suret ile kaldırtmak için mücadele etsinler" ifadelerini kaydetti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lüelburgaz'da İkinci Baz Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement