Lufthansa'dan Yeni Sınıf: Premium Economy Class - Son Dakika
Güncel

Lufthansa'dan Yeni Sınıf: Premium Economy Class

Lufthansa\'dan Yeni Sınıf: Premium Economy Class

Lufthansa'nın yeni Premium Economy Class'ı olan ilk uçağı Almanya üzerinde sektör uzmanlarına tanıtım uçuşu gerçekleştirdi.

03.10.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lufthansa'nın yeni Premium Economy Class'ı olan ilk uçağı Almanya üzerinde sektör uzmanlarına tanıtım uçuşu gerçekleştirdi.

Frankfurt Havalimanı'ndan kalkan Boeing 747-800 tipi, LH 9880 sefer sayılı uçağında bulunan Premium Economy Class'ı Lufthansa, dünyanın bir çok ülkesinden gelen havacılık editörlerinin beğenisine sundu. İlk olarak Boeing 747-800'lerde kullanılmaya başlanacak olan sınıftaki yeni koltuklar, 12 aylık bir dönem içinde aşamalı olarak bütün uzun mesafeli uçuş filosuna yerleştirilecek. Yolculara yüzde 50 daha fazla alan yaratan yeni koltuklarla yolcular Economy Class fiyatına yakın bir ücretle uçabilecek.

Tanıtımı yapılan sınıfın ilk yerleştirildiği uçağın geçtiğimiz hafta İstanbul Air Show için gelen Boeing 747-800 olması dikkat çekti. Schleswig-Holstein adlı uçak, Almanya'nın üzerinde iki saatlik özel bir uçuş yaptı. Lufthansa Business ve Premium Dizayn Direktörü Dorothea von Boxberg, yeni koltuklarla ilgili, "Burada ilham kaynağı yolcular ve yolcuların uçuş deneyimleri oldu. Herkesin business class uçacak kadar bütçesi yok, bunun için economy class'ı yeni yüzüyle dizayn ettik. Amacımız daha fazla yer ve konfor oldu. Yolcular her zaman kendi alanlarına sahip olmak istiyorlar. Yolcunun çevresinde de first class'ta olan materyalleri de sağlıyoruz. Böylece kendilerini first class'taymış gibi hissedecekler" diye konuştu.

LUFTHANSA İÇİN DEĞİŞİMİN BAŞLANGICI

Lufthansa CEO'su Karl Ulrich Garnadt da yeni koltukları basın mensuplarına tanıtırken Doğan Haber Ajansı'nın da sorularını yanıtladı. Garnadt, "Bu ürün business ve first class arasında yer alabilecek, seçici bir ürün. Bugün ekonomide seyahat eden insanlar artık bu yeni koltuklarla daha rahat olup, daha büyük alanlara sahip olacaklar. Biz artık yolcuların taleplerinin bu sınıfa olacağını düşünüyoruz. Biz bu sınıfta çok iyi bir hizmet sunuyoruz. Özellikle uzun yolculuklarda bu koltuklar daha rahat ettirecek ve önümüzdeki Ağustos ayında uzun uçuşlarda tamamen uçaklarımızda yer alacak" dedi. Lufthansa'nın geleceğine ilişkin yeni projelerinin olup olmadığının sorulması üzerine de Garnadt şunları söyledi:

"Yakın zamanda kabindeki servis dahil bütün her şeyimizi yenileyeceğiz. Premium economy bu değişimin sadece bir başlangıcıdır. Önümüzdeki Ağustos ayından itibaren first class'ta değişmiş olacak böylece uzun mesafeli uçuşlarda yolcularımıza üstün bir konfor sunulacak."

TÜRKİYE'YE SEFERLER ARTACAK

Lufthansa CEO'su Garnadt, THY ile işbirliği ile oluşturulan Sunexpress Hava Yolları ile ilgili olarak düşüncelerini de paylaşırken, "Türk Hava Yolları ile inanılmaz iyi ilişkilerimiz var. Sunexpress'le çok iyi bir ortak çalışma gerçekleştiriyoruz ve biz bu ortak çalışmadan o kadar memnunuz ki Sunexpress'in Türkiye'deki gelişimini daha da artırmak için çalışacağız. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Haftada neredeyse 91 uçuşumuz Türkiye'ye oluyor. İlerleyen dönemlerde Türkiye'ye seferlerimizi artıracağımıza inanıyorum. Türkiye çok merkezi bir yer. Türkiye'ye artacak uçuşlarımızın sebebi ürünlerimizin ve hizmetimizin üst düzeyde olmasından kaynaklanacaktır" diye konuştu.

PREMİUM ECONOMY İLE HER YIL 1.5 MİLYON YOLCU

Bu adımla Lufthansa, 35 yıldır ilk defa yepyeni bir seyahat sınıfını da başlatmış oluyor. Yeni Premium Economy Class'ta her yıl 1.5 milyondan fazla yolcu taşınacak.

DAHA FAZLA YER VE KONFOR

Yeni koltuklar Kiel'deki müller/romca Industrial Design şirketiyle tasarlandı ve Konstanz Gölü yakınlarında koltuk üretim şirketi ZIM Flugsitz tarafından üretildi. Yeni koltuklar, uçak türüne göre 3 santimetreye kadar daha geniş ve yolculara daha çok özel alan sağlıyor; ayrıca her bir koltuğun kendine ait geniş bir kolçağı olması ve koltuklar arasında konsol olması sayesinde, yanlarda yaklaşık 10 santimetre daha fazla yer sağlıyor. Koltuklar arkaya doğru daha fazla yatırılabiliyor ve koltuklar arasındaki mesafe ciddi oranda artarak 97 santimetre haline geldi. Bu sayede yolcuların, Economy Class'a kıyasla yaklaşık 1.5 kat daha fazla yeri olabiliyor. Başlıklar istenen yüksekliğe ayarlanabiliyor ve başın daha konforlu olması ve daha çok desteklenebilmesi için başlığın kenarları kıvrılabiliyor. Koltukların çevresinde bulunan şişe koyma yeri, elektrik prizi, yolcuların eşyalarını koyması için birçok bölüm gibi pratik özellikler sayesinde, daha hoş ve rahat şekilde seyahat edilebiliyor. Yolcuların önlerindeki koltuklarda bulunan dokunmatik ekranları Economy Class'taki ekranlardan en az 2 inç daha büyük hale getirildi. Ekranlar, uçakların türüne göre 11-12 inç (28-30 santimetre) büyüklüğünde. Premium Economy yolcularına uçağa bindiklerinde hoş geldiniz içeceği verilecek ve koltuklarında onlara özel şişe su ve içinde pratik seyahat aksesuarları olan kaliteli bir seyahat kiti hazır olacak. Bu yeni sınıfa uygun menülerde sunulan yiyecekler, porselen tabaklarda servis edilecek.

YENİ SINIFIN FİYATLARI

Almanya çıkışlı uçuşlarda bu sınıftaki seyahatlerde yolcular Washington D.C gidiş dönüş 1.199 euro, Pekin'e ise 1.249 euro altında fiyatlarla uçabilecek. Her biri en fazla 23 kilogram olan iki parça bavula izin verilmesi sayesinde yolcular, Economy Class'a kıyasla iki kat daha fazla bavulu ücret ödemeden yanlarında götürebilir.

UÇAK TÜRÜNE GÖRE 52 KADAR KOLTUK

Uçağın türüne göre 21 ile 52 koltuk bulunacak olan yeni sınıf 1 Kasım tarihi itibariyle yolcuların hizmetine sunulacak. Yeni koltukların kullanılmaya başlanacağı ilk alt filo Boeing 747-8 olacak. Toplamda 3.600 koltuk bu şekilde değiştirilecek. Premium Economy Class koltukları, geniş gövdeli tüm uçaklarda toplam koltuk sayısının yüzde 10'unu teşkil edecek. Bu nedenle Lufthansa önümüzdeki birkaç ay içinde bu sınıftaki her bir uçağa, 21 (Airbus A330-300) ile 52 (Airbus A380-800) arası yeni koltuk yerleştirecek. Bu kapsamda Boeing 747-8 modelinde toplam 32 koltuk Premium Economy Class'a uyumlu hale getirilecek. Lufthansa yolcuları 1 Aralık'tan itibaren, Boeing 747-8 00 filosunun tüm uçuşlarında Premium Economy Class'ın keyfine varabilecek. - Frankfurt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lufthansa'dan Yeni Sınıf: Premium Economy Class - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:30 Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Cide ilçesine bağlı Yenice Karakiraz mevkiinde meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve arazöz ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı.

  • Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı
    16:29 Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı

    Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde yaşayan 47 yaşındaki Nevzat Eralp, evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Eralp'ın durumu 112 acil çağrı merkezine bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Eralp'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenaze, hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi
    16:28 Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi

    Mersin'de, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonunca Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Roman müzisyenler sahne aldı, Roman kültürünü yansıtan oyunlar oynandı ve şarkılar söylendi. Programa, Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akdeniz Belediye Başkanı ve diğer ilgililer katıldı.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını
    16:26 Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını

    Bartın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın bahçesindeki konteynerde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı
    16:25 Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştığı kişileri minibüsüyle ezerek kaçan sürücü, olay yerine geri dönüp direksiyonu tekrar kalabalığın üzerine sürdü. Bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı. Minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

  • Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı
    16:25 Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı

    Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıkların arttığını belirterek, özellikle kronik rahatsızlığı olan ve yaşı büyük olan vatandaşların güneşin dik açıyla geldiği saatlerde tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, su tüketiminin arttırılması ve güneş altında mümkün olduğunca az durulması gerektiğini vurguladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve hafta sonunda hafif bir serinleme beklendiğini belirtti.


Advertisement