Alman Pilot Sendikasına Bağlı Lufthansa Pilotları İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Alman Pilot Sendikasına Bağlı Lufthansa Pilotları İş Bıraktı

Alman pilot sendikasına bağlı Lufthansa'nın pilotlarının Frankfurt Havalimanı'nda iş bırakması sonucu 200'den fazla uçuş iptal edildi, yaklaşık 25 bin yolcu etkilendi.

05.09.2014 20:01  Güncelleme: 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasına bağlı Lufthansa pilotları, Frankfurt'ta kısa ve orta mesafe uçuşlarda iş bırakma eylemi başlattı.

Lufthansa, grev sebebiyle 200'den fazla uçuşun iptal edildiğini ve yaklaşık 25 bin yolcunun grevden etkilendiğini bildirdi. Saat 23.00'e kadar sürecek eylemin etkilerinin yarın sabaha kadar devam etmesi bekleniyor.

LUFTHANSA'DAN AÇIKLAMA

Lufthansa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eylemden etkilenen yolcuları için 2 bin 200 otel odası rezerve edildiğini ve ayrıca Lufthansa ve Fraport'un vize sebebiyle Almanya'ya giremeyen yolcular için 500 yataklı alan oluşturduğunu duyurdu.

"EYLEMİ GEÇ DUYURDUK"

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Kay Kratky, yaptığı açıklamada, sendikanın eylemi geç duyurduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Grev sebebiyle oluşan aksaklıklardan dolayı yolcularımızdan özür diliyoruz. Sendika dün grevi saat 17.00'den sonra duyurduğu için çok kısa bir zamanımız vardı. Dün akşamdan beri yolcularımıza bilgi verebilmek için çalışıyoruz. Bu yılın en yoğun seyahat günlerinden biri olarak grevin cuma gününe, üç Alman eyaletinde okulların tatil sonuna denk gelmesi çok zor oldu. Ancak yine de yolcularımızın hedeflerine ulaşmaları için elimizden geleni yapacağız."

MAKİNİSTLERDE EYLEME GİTTİ

Öte yandan, Almanya Tren Makinistleri Sendikasının da Alman Demiryolu Deutsche Bahn personelinin yarın grev yapacağını duyurması sebebiyle yolcuların uçak yerine trenle seyahat etmeleri zora girdi.

Söz konusu eylemler Hessen, Rheinland Pflaz ve Saarland eyaletlerinde okul tatil sezonunun sona ermesiyle yolcuların seyahat planlarında değişiklik yapmasına sebep olacak.

ERKEN EMEKLİLİK VE ZAM TALEBİ

Cockpit, Lufthansa yönetiminden erken emeklilik konusundaki taleplerini karşılamasını ve pilotların maaşlarına zam yapılmasını talep ediyor.

Almanya genelinde 9 bin 500 üyeye sahip Alman Cockpit (VC) sendikası, nisan ayında yaptığı uyarı grevinde Lufthansa yaklaşık 3 bin uçuşunu iptal etmiş, iptallerden 400 bin yolcu etkilenmişti

Alman Pilot Sendikasına Bağlı Lufthansa Pilotları İş Bıraktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Pilot Sendikasına Bağlı Lufthansa Pilotları İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement