Luis Nani, Fenerbahçe'den Ayrılık Kararı Aldı - Son Dakika
Spor

Luis Nani, Fenerbahçe'den Ayrılık Kararı Aldı

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani, hafta sonunda menajeri Bascherini ile görüştü ve takımdan ayrılık kararı aldı.

23.05.2016 08:14  Güncelleme: 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de Luis Nani vedaya hazırlanıyor. Devre arası Çin'den aldığı astronomik teklif sebebiyle
kafası karışan ancak takımda kalan yıldız oyuncu, sezon sonu bu fırsatı değerlendirme kararı aldı.

10 MİLYON EURO KAZANACAK

Sarı-­lacivertli kulüpte, yıllık 4 milyon Euro kazanan Nani transferi gerçekleşirse 10 milyon Euro'ya yakın bir parayı cebine koyacak. İkinci kez Çinliler'i geri çevirmek istemeyen Portekizli futbolcu şampiyonluk yarışı sebebiyle Fenerbahçe'yi yarı yolda bırakmamıştı. Sezonun tamamlanmasıyla birlikte gelecek planlarını Çin üzerine yapan Nani ayrılık için artık gün saymaya başladı.

20 MİLYON ZOR

Geçtiğimiz hafta eşyalarını ülkesine göndermeye başlayan Portekizli futbolcunun menajeri Luca Bascherini hafta sonu İstanbul'daydı. Bascherini konuyu görüşmek için sarı-­lacivertli yönetimle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Bu son gelişmelerin ardından Portekizli futbolcunun takımdan ayrılması büyük ölçüde kesinleşti.

UEFA'nın Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde Kulüp Finansal Kontrol Komitesi ile 4 yıllık bir anlaşma imzalayan Fenerbahçe'nin zararını kademeli olarak azaltması gerekiyor. Bunun en kolay yolu da teklif alan yıldız isimleri yüksek bonservis bedeli karşılığında satmak olacak. Ancak Nani için bu durum çok geçerli değil. Çünkü futbolcunun mukavelesinde 8.5 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi var.

GENEL KARAR

Bu ilk etapta Avrupa'ya transferi için geçerliydi. Portekizli oyuncunun sarı­lacivertli kulüpte bir yılı tamamlaması durumunda bu maddenin "genel" hale geleceği öğrenildi. Dolayısıyla Çin'den Nani'yi isteyen kulüpler futbolcu için 8.5 milyon euroluk bonservis bedelinden fazlasını ödemeyecek.

(Skorer)

Luis Nani, Fenerbahçe\'den Ayrılık Kararı Aldı

Son Dakika Spor Luis Nani, Fenerbahçe'den Ayrılık Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tunç Berk: Avrupa için 8.5 M. geçerli, çin en az 10 verir 3 1 Yanıtla

Advertisement