Lüks Araçlar ile Yol Kesip, Trafo Merkezi Bastılar - Son Dakika
Yerel

Lüks Araçlar ile Yol Kesip, Trafo Merkezi Bastılar

Dicle Elektrik Dağıtım’ın, yüzde 92 olan kayıt dışı elektrik kullanımını engellemek üzere başlattığı sayaç takma kampanyasına katılmayan ve kampanyanın başarıya ulaşmasını engellemek isteyenler, gerek yol keserek bölge halkını rahatsız etmeye, gerekse şirkete yönelik saldırına devam ediyorlar.

20.04.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım'ın, yüzde 92 olan kayıt dışı elektrik kullanımını engellemek üzere başlattığı sayaç takma kampanyasına katılmayan ve kampanyanın başarıya ulaşmasını engellemek isteyenler, gerek yol keserek bölge halkını rahatsız etmeye, gerekse şirkete yönelik saldırına devam ediyorlar. Kayıt dışı elektrik kullanmaya devam edebilmek için yol kesme ve baskın eylemine katılanların bir kısmının eyleme lüks araçlarıyla katıldıkları ise gözlerden kaçmıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından son yaşananlar üzerine yapılan açıklamada, kayıt dışı kullanımın önüne geçebilmek ve kullanılan elektriği kayıt altına alabilmek için başlatılan sayaç takma kampanyasına katılmayarak, kayıt dışı elektrik kullanmakta ısrar eden çiftçilerin elektriklerinin daha önce de açıklandığı gibi kesilmeye başlandığı belirtildi. Enerji şirketi, kırsalda uygulanan bu kesintilerin dışında, Viranşehir başta olmak üzere bazı yerleşim birimlerinde de elektrik kesintisi yaşandığına dikkat çekildi. Bu kesintilerin, eylemler arasında gerçekleştirilen "sabotaj" eylemi olduğu kaydedildi.

LÜKS ARAÇLARIYLA EYLEME KATILIYORLAR

Enerji şirketinin kayıt dışı elektrik kullanımını engellemek için başlattığı çalışmalarını engelleyerek, sayaç takmayanlar ise, kaçak elektrik kullanmakla kalmıyorlar. Bu kişiler, yol kesiyorlar, trafo merkezlerinin basarak, şirket tarafından yapılan bildirimler üzerine kesilen elektrikleri de açıyorlar. Bu kişiler, sabotaj eylemleri de gerçekleştirerek, elektriği bulunan yerlerin de elektriklerini kesiyorlar. Yol kesme ve trafo merkezlerini işgal etme eylemleri sırasında bazı eylemcilerin ise, buraya lüks araçları ile geldikleri ve eylemlere katıldıkları ise gözlerden kaçmıyor.

"SAYAÇ TAKMAYANA ELEKTRİK VERİLMEYECEK"

Enerji şirketinden yapılan açıklamada, "Dicle Elektrik Dağıtım olarak, kampanyayı duyurduğumuz ilk günden bu yana, sayaç taktırmayan çiftçilerimizin elektriklerinin kesin olarak kesileceğini duyurmuştuk. Duyurduğumuz gibi kırsalda sayaç takmayan ve kayıt dışı elektrik kullanmaya devam eden çiftçilerin elektriklerini kesmeye başladık. Kararlıyız ve bu uygulamaya devam edeceğiz" denildi.

"DIŞARIDAN MÜDAHALE EDİLİYOR"

Açıklamada, bazı yerleşim birimlerinde yaşanan elektrik kesintileri ile şirketin ilgisinin bulunmadığına dikkat çekilerek, "Bu kesintiler, kayıt dışı elektrik kullanmak isteyenler tarafından gerçekleştirilen sabotaj eylemleri sonucunda yaşanmaktadır. Ne yazık ki kayıt dışı elektrik kullanmaya devam edebilmek için ortalığı karıştırmak ve şirket ile halkı karşı karşıya getirmek isteyenler, yerleşim yerlerinin elektriklerini yasal olmayan, hukuksuz bir şekilde, dışarıdan müdahalede bulunarak kesmektedirler. Bu tür kesintilerin yaşandığı yerlerde ekiplerimiz zaman geçirmeden müdahale etmekte ve bu yerleşim birimlerine yeniden enerji vermektedirler. Halkımızı, kendilerini huzursuz eden bu tür eylemler içerisinde bulunan kişilere karşı durmaya çağırıyoruz. Dicle Elektrik Dağıtım, bedelini halka ödeterek kayıt dışı elektrik kullananlar ile mücadelesini sonuna kadar devam ettirecek ve asla bundan taviz vermeyecek, geri adım atmayacaktır" ifadelerine yer verildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lüks Araçlar ile Yol Kesip, Trafo Merkezi Bastılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adm: Artık eliktirik kesintisinden bıktık bir an önce yapılması gereken neyse yapılsın 1 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement