Lüküs Hayat', İlk Defa Senfoni Orkestrası Eşliğinde Eskişehir'de Sahneleniyor - Son Dakika
Güncel

Lüküs Hayat', İlk Defa Senfoni Orkestrası Eşliğinde Eskişehir'de Sahneleniyor

Lüküs Hayat\', İlk Defa Senfoni Orkestrası Eşliğinde Eskişehir\'de Sahneleniyor

Türk Tiyatrosu'nun en sevilen eserlerinden 'Lüküs Hayat' müzikali, Haldun Dormen'in yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde, 1 Ekim'de Eskişehir'de sahnelenmeye başlıyor.

24.09.2014 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tiyatrosu'nun en sevilen eserlerinden 'Lüküs Hayat' müzikali, Haldun Dormen'in yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde, 1 Ekim'de Eskişehir'de sahnelenmeye başlıyor.

Ekrem Reşit Rey'in kaleme aldığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği 'Lüküs Hayat'ın prova çalışmaları Haldun Dormen gözetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 1200 kişilik Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde sürüyor. 'Lüküs Hayat'ın ilk kez senfoni orkestrası eşliğinde sahneleyeceklerini belirten Haldun Dormen şunları söyledi:

"Eskişehir'deki çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası yardımıyla beraber yapıyoruz. Onlar çalıyor ve ilk defa 'Lüküs Hayat' bir senfoni orkestrası eşliğinde sahneleniyor. Bu hoş bir şey. Bu benim üçüncü 'Lüküs Hayat'ım. İlk olarak 28 yıl önce İstanbul'da Şehir Tiyatrosu'nda, geçen yıl ekim ayında da Mersin Operası'nda sahneye koydum. Bu üçüncü. Bundan sonra İzmir'e gideceğiz."

İKİ PERDEYE İNDİRİLDİ

Eskişehir'deki 'Lüküs Hayat' müzikalinde bir çok değişiklikler yaptıklarını anlatan Haldun Dormen, "Çok ilginç ve hayli değişiklikler yaptık. Yani Mersin'deki Lüküs Hayat'la, İstanbul'daki Lüküs Hayat'la buranın hiçbir ilgisi yok gibi. Bir kere ben iki perdeye indirdim. Üç perdelik olayı iki perdeye indirdim. Çünkü artık kimse üç perde seyretmek istemiyor. Tek ara yetiyor herkese. Büfeciler kızıyor belki ama bir tek ara yetiyor" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası'nda yer alan 70 kişilik ekiple oyunun prova çalışmaları sürdürdüklerini belirten Dormen, 'Lüküs Hayat'ın her zaman kapalı gişe oynadığını söyledi.

"SENELERCE OYNAYACAK"

Eskişehir'de 1 Ekim'de sahnelenmeye başlayacak olan oyunun ilk iki gününün tamamen dolduğunu ifade eden Dormen şöyle konuştu:

"Çok umutluyum. Eskişehir'de bu benim altıncı oyunum. Altıncı defa prodüksiyonumu sahneye koydum. Fakat bu en iddialısı oluyor galiba. İnşallah seyirci de çok beğenir ve burayı doldurur. Zaten şimdiden ilk iki gece dolmuş durumda. 'Lüküs Hayat'ın büyük bir şansı var, doluyor. 28 yıl kapalı gişe oynadı İstanbul'da. Mersin'de sahneye koydum, hiç yer yok, bir senedir kapalı gişe oynuyor. Orda da yer yok. Burası da inşallah öyle olacak. Senelerce de oynayacak inşallah."

"GENÇLER DE ÇOK HOŞLANACAK"

'Lüküs Hayat' müzikalinde çok güzel espri ve danslar olduğunu anlatan Haldun Dormen gençlerin de bu oyunu severek izleyeceklerini söyledi. Dormen konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eskişehir'deki bu oyun izleyiciler için çok değişik bir 'Lüküs Hayat.' Çok değişik. Yani İstanbul'a gören bunu görünce, 'İyi ki gelmişim' diyecek ve tekrar gelecektir. Zaten İstanbul'da bir gören bir daha, bir daha, bir daha gördü. Burada da öyle olacak inşallah. 'Lüküs Hayat' gençlere de farklı gelmeyecek. Çünkü zaten müzikler çok iyi. 'Lüküs Hayat' melodisini herkes biliyor. Klasikleşmiş, eğlenceli, özellikle gençlerin de çok hoşlanacakları bir oyun. Çünkü inanılmaz güzel espriler var içinde. İnanılmaz güzel danslar var. Selçuk Yöntem'in koreografisi gerçekten harika, Avrupai bir prodüksiyon oldu. Onun için rahat rahat herkese tavsiye ederim. Bu oyun sadece bu sezon değil bence birkaç sezon boyunca devam edecek."

ESKİŞEHİR, SANAT, AVRUPA ŞEHRİ

Haldun Dormen, sanat kenti olarak nitelendirdiği Eskişehir'e aşık olduğunu ifade ederken de şunları ekledi:

"Eskişehir'e bir şey yapmaya bayılıyorum. Çünkü Eskişehir bir Avrupa; resmen bir sanat şehri. Burada 60'lı yıllarda turneye çıkar oynardım. Çok kötü salonlarda oynardık. Hatta ben seyirciyi selamlarken 'Çok harika bir seyircisiniz. İnşallah size layık bir gün salonunuz olur' derdim. Şimdi 10 salon var. Hepsi de birbirinden güzel. Eskişehir buna çok layık. Tabii Yılmaz Büyükerşen'in büyüsü bunu geliştirip olgunlaştırıyor. Ben Eskişehir'e gelmekten çok mutluyum. Çünkü canlı, entelektüel, gençlik dolu bir Avrupa şehri."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lüküs Hayat', İlk Defa Senfoni Orkestrası Eşliğinde Eskişehir'de Sahneleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement