Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak Açıklaması

Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak Açıklaması

"Lüleburgaz’ı Sağlıklı Kentler listesine sokmak için Baltık ülkeleriyle işbirliği yapacağız”

22.07.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, "Lüleburgaz'ı Sağlıklı Kentler listesine sokmak için Baltık ülkeleriyle işbirliği yapacaklarını söyledi.

Halebak, gazetecilere yaptığı açıklamada Lüleburgaz Belediyesi olarak Letonya'nın Rezekne Belediyesi tarafından 11-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 7. Uluslararası Etnik GOSTİ festivaline katıldıklarını belirtti.

Letonya festivalinin kendileri açısından çok olumlu geçtiğini belirten Halebak, "Burada kurduğumuz stant sayesinde ilçemizin güzelliklerini yapancı ülkelere tanıttık. Ayrıca Rezekne Belediyesi ile başarılı görüşmeler yaptık. Oradaki Belediyeler Avrupa Birliği fonlarından daha çok yararlandığı için ortak projeler yapacağız" diye konuştu.

Halebak, festival kapsamında Baltık ülkeleri olan Estonya, Letonya ve Litvanya'yı da ziyaret ettiklerini vurguladı.

Ziyaretlerde yapılan yenilikleri inceleme fırsatı bulduklarını dile getiren Halebak, şöyle konuştu:

"Bu ülkelere yaptığımız ziyaretlerde ülkelerin yaptıkları yenilikleri yakından inceleme fırsatımız oldu. Burada şunu gördük ki buralardaki kentler çok huzurlu. Bu ülkeler Sağlıklı Kentler listesinde yer aldıkları için yapılan yayalaştırma ve kent çekirdeği projeleri sayesinde şehirler trafik çilesi ve gürültüsünden çok uzak. Biz de Lüleburgaz'ı Sağlıklı Kentler listesine sokmak için Baltık ülkeleriyle işbirliği yapacağız." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement