Lüleburgaz ve Çorlu'da 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Lüleburgaz ve Çorlu'da 1 Mayıs Kutlaması

Lüleburgaz ve Çorlu\'da 1 Mayıs Kutlaması

Kırklareli 'nin Lüleburgaz ve Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikalar tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

01.05.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli 'nin Lüleburgaz ve Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikalar tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde DİSK'e bağlı Gıda-İş, Tekstil, Emekli-Sen ve Genel-İş'in oluşturduğu Lüleburgaz 1 Mayıs Platformu'nun organize ettiği kutlamada işçiler, hükümet konağı önünde toplandı. Oluşturulan yürüyüş korteji daha sonra sloganlar atarak İstanbul Caddesi üzerinde bulunan kongre Meydanı'na kadar yürüdü. Kalabalık adına konuşan Kemal Andoğlu, emeğin sermayeye karşı büyük bir mücadele verdiğini öne sürerek, " Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen 30 yıldan fazla çalışmış memur emeklilerine 30 yılın üzerindeki hizmetlerine karşılık emekli ikramiyesi verilmiyor. Emeklilere büyümeden pay verilmiyor. Eski Sosyal Güvenlik kurumları SSK, Emekli Sandığı, BAĞKUR'un bizim primlerimizle edinilmiş trilyonlarca lira değerindeki malları, gerçek sahipleri emekliler ile çalışanlara sorulmadan satış adı altında peşkeş çekildi. Yıllarca ödediğimiz primlere rağmen, sağlık hakkımız gasp edildi. Sağlıkta özelleştirme ve sağlık kurumlarında katkı/katılım payları alınması ilerlemiş yaşları dolayısıyla, sağlıkları bozulmuş olan emeklileri vurmaya devam ediyor. İktidarın bu politikalarını geri püskürtmek ve başta en temel insan hakkı olan yaşama hakkımıza sahip çıkmak için bu 1 Mayıs'ta alanlardayız. Yaşasın laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye" dedi.

Lüleburgaz'daki 1 Mayıs kutlamalarına CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz belediye Başkanı Emin Halebak ve Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş da katıldı. İşçiler konuşmaların ardından müzik eşliğinde halay çekti.

ÇORLU'DAKİ KUTLAMA

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 1 Mayıs kutlamaları katılan işçiler Omurtak Caddesi eski İtfaiye Meydanı'nda toplanarak Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Kutlama alanında işçiler polis ekiplerince aranarak içeri alındı. Kalabalık adına konuşan Haşim Korkmaz, savaşların bedelini işçilerin ödediğini kaydederek, "2016 yılının Mayıs ayında ülkemizde ve dünyada, bize dayatılan açlığı, emperyalist savaşa, eşitsizliğe, adaletsizliğe, yoksulluğa, sömürüye ötekileştirmeye doğanın katline ve cinsiyet ayrımcılığına karşı yaşamımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde savaşın bedelini işçilere, emekçilere, yoksullara ödetiliyor" dedi. Daha sonra alana katılanlar halay çekti.

- Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lüleburgaz ve Çorlu'da 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement