Lys-3 Başladı - Son Dakika
Güncel

Lys-3 Başladı

Lys-3 Başladı

Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) başladı.

22.06.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) başladı.

Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 751 bin 454 aday katıldı. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek. Testler ayrı soru kitapçıklarında olacak ve tek cevap kağıdı kullanılacak.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri, polisler tarafından arandı.

Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulması gereken kuralları adaylara anımsattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa salondan çıkmaları yasaklandı. Sebebi ne olursa olsun sınav salonundan ayrılan aday, sınava devam edemeyecek.

Çocuklar sınavda ter dökerken bu sınavlarında kendilerini yalnız bırakmayan başta anne ve babalar olmak üzere üniversite adaylarının yakınları, okul bahçelerinde bekleyerek evlatlarına destek oluyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Lys-3 Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement